Een visite-proof huis voor de feestdagen

Visiteproof huis voor de feestdagen - RVSblog
De feestdagen komen er weer aan, verwacht jij daarom ook extra veel visite? Met deze tips optimaliseer jij zowel je interieur als je exterieur voor het bezoek dat over de vloer komt.

Een duidelijk huisnummer

Meestal krijg je met de feestdagen alleen bezoek dat wel weet waar je woont, maar het kan ook zijn dat je visite krijgt die jouw huis nog niet goed weet te vinden. Dan is het handig als je een duidelijk huisnummer hebt om het zoeken zo makkelijk mogelijk te maken. Huisnummers bestaan in verschillende formaten, variërend van klein tot groot. Ook zijn huisnummers verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals RVS en zwart. Voor huizen die direct aan de stoep of aan de straat liggen voldoen kleine huisnummers, maar voor huizen die wat verder van de straat liggen zijn huisnummers van 50 cm ideaal.

Jassen opbergen met een garderobestang

Sinterklaas en Kerst vallen in de winterperiode, dus we hebben te maken met lage temperaturen. Dat wil zeggen dat je bezoek dikke jassen, sjaals en mutsen kwijt zal moeten aan jouw kapstok. Is jouw garderobe daar juist voor ingericht? Met een kapstok of garderobestang kun je alles netjes ophangen. Neem al die jassen aan, hang ze netjes op en je bent de perfecte gastvrouw of -heer tijdens bijvoorbeeld pakjesavond en kerstavond.

Openslaande deuren voorkomen met een deurstop

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bezoek is niet gewend om met jouw deuren om te gaan en je kan te maken hebben met rondrennende en spelende kinderen. Dan kan het gebeuren dat deuren te hard open worden gegooid, waardoor muren, meubels, plinten of deurklinken kunnen beschadigen. Dat zou natuurlijk zonde zijn! Dit los je eenvoudig op met deurstoppers. Je kunt kiezen voor een vrijstaand model dat makkelijk te verplaatsen is, maar er zijn ook modellen verkrijgbaar die op de vloer of op de muur moeten worden gemonteerd.

Veilig de trap op en af met een stevige trapleuning

Vooral voor ouderen is een stevige trapleuning belangrijk. Opa en oma hebben toch wat extra steun nodig bij het op- en aflopen van een trap. Ook mindervaliden of juist kinderen hebben hier veel aan. Als je kiest voor een RVS trapleuning kies je voor een deugdelijk materiaal dat fijn in de hand ligt. Zo kan iedereen veilig je trap betreden. Daarnaast is het een stijlvolle toevoeging aan jouw trappenhuis. Win-win situatie!