Het kiezen van een huisnummer of naambord

Een huisnummer of naambord is niet alleen praktisch, maar bepaalt ook de uitstraling van jouw voorgevel. De keuze is reuze, zowel in grootte als in design en afwerking. In dit blog nemen we je mee in de wereld van dit type voordeurbeslag en laten we je alle soorten zien, zodat je gemakkelijk en snel jouw favoriet kunt kiezen én bestellen.

RVS huisnummers

Een huisnummer is onmisbaar op elke woning. Een huisnummer zorgt voor herkenbaarheid én geeft een bepaalde uitstraling aan je woning. Bij het uitzoeken van een nieuw huisnummer zul je met verschillende criteria te maken krijgen:

1. Stijl en lettertype van het huisnummer

De keuze voor een huisnummer is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Je kunt namelijk elk huisnummer op elke woning toepassen! Zo zou je in eerste instantie denken dat alleen een klassiek huisnummer met een authentiek lettertype goed bij een jaren ’70 huis past, maar het is juist extra spannend als je het contrast opzoekt en hier een eigentijds en strak huisnummer monteert. Ook bij modernere (nieuwbouw)woningen kun je alle kanten op wat betreft een huisnummer. Op dit moment zijn mat zwarte huisnummers erg populair.

2. Grootte van het huisnummer

Huisnummers zijn verkrijgbaar in vele maten. In onze webshop vind je een groot assortiment RVS huisnummers waarin de groottes variëren van 12 cm tot maar liefst 50 cm. Maar wanneer kies je nou voor welke grootte? Ook dit is weer vooral een kwestie van smaak. Mocht je behoefte hebben aan wat houvast: in het algemeen kun je stellen dat de subtiele kleine huisnummers van 12 cm perfect zijn voor huizen die direct aan de stoep of aan de straat liggen. De extra grote XXL huisnummers van 50 cm zijn daarentegen ideaal voor huizen die verder van de straat liggen. Zo blijft jouw huisnummer herkenbaar, ook vanaf een grotere afstand.

3. Materiaal van het huisnummer

In onze webshop vind je huisnummers in mat geborstelde RVS uitvoering en in mat zwarte uitvoering. RVS huisnummers zijn tijdloos, modern en geven een eigentijdse uitstraling aan je huis. Wil je iets gewaagder gaan, dan is een trendy mat zwart huisnummer perfect voor jou.

Welk huisnummer moet ik kopen?

Met behulp van bovenstaande criteria kun je het meest geschikte huisnummer voor jouw huis uitzoeken. Na het bekijken van alle opties heb je waarschijnlijk al gauw een favoriet gevonden!

RVS naamborden of huisnummerborden

Wil je de voorgevel van jouw woning voorzien van een gepersonaliseerd huisnummerbord, bekijk dan vooral eens ons grote assortiment naamborden. Met deze unieke en persoonlijke naamplaten kun je een RVS huisnummer met een naam combineren. Je kunt alleen een familienaam of achternaam weergeven, maar ook een voornaam of meerdere namen. Zo wordt de herkenbaarheid van jouw woning nog groter en ben je voorzien van een echte eyecatcher.

Geschreven naambord

Een naamplaatje hoeft niet altijd gecombineerd te worden met een huisnummer. Soms komt een naambord juist beter tot haar recht als er enkel de familienaam of achternaam wordt weergegeven.

Maatwerk naamborden en nummers

Heb je speciale wensen als het aankomt op een nieuw huisnummer of naambord, zoals een speciaal design, tekening of logo? We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden!

Een RVS huisnummer of naambord bevestigen

Onze RVS huisnummers zijn voorzien van afstandsbussen en worden blind op de muur gemonteerd. Hiervoor dient er in de muur geboord te worden. Door het gebruik van de montagebussen krijgen de huisnummers een zwevend effect en een strakke afwerking. De bevestigingsmaterialen worden meegeleverd, dus deze hoef je niet los mee te bestellen.

Bij naamborden kun je kiezen tussen:

  • Blinde montage middels afstandhouders (dezelfde montagewijze als onze huisnummers, zoals hierboven beschreven).
  • Schroefgaten voor montage met schroeven.
  • Geen bevestigingswijze. Het naambord zal dan niet voorzien zijn van montagepunten. Je kunt het naambord bijvoorbeeld bevestigen met montagekit.

De voordelen van een RVS huisnummer of naambord

  • Stijlvol
  • Tijdloos
  • Modern
  • Duurzaam
  • Weerbestendig
  • Onderhoudsarm

Onderhoud van een RVS huisnummer of naambord

RVS voordeurbeslag heeft nauwelijks onderhoud nodig. We raden je aan RVS huisnummers, naamborden, deurgrepen en brievenbussen alleen maar regelmatig af te nemen met een zachte, vochtige doek. Zo voorkom je corrosie en blijven de RVS producten jaren lang mooi. Lees voor meer informatie en tips ons blog over onderhoud van RVS.

RVS voordeurbeslag bestel je bij RVS Land

RVS voordeurbeslag passend bij jouw nieuwe huisnummer en/of naambord koop je ook voordelig in onze webshop. Lees ook eens ons blog over het renoveren van je voordeur met RVS deurbeslag.