RVS deurgrepen voor een stijlvol huis

RVS Deurgrepen - RVSblog
RVS handgrepen kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast en passen vanwege hun strakke uitstraling goed bij een eigentijdse woonstijl. Je kunt kiezen voor diverse lengtes, diktes en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel grote als kleine deuren. Wij leggen je de verschillen en voordelen van alle typen uit.

We lichten in deze blog een aantal typen deurgrepen uit, zodat je gemakkelijk kunt vergelijken en een keuze kunt maken die bij jouw situatie en smaak past. We richten ons hierbij op RVS deurgrepen, omdat je hierin een ruime keuze hebt en deze bij vrijwel ieder huis passen.

Ronde deurgrepen

Een ronde deurgreep heeft een zachte vorm en een fijne grip. Ronde handgrepen zijn heel veelzijdig en gemakkelijk te combineren in diverse interieurstijlen. Een populaire ronde deurgreep is de T-greep. Deze heeft, zoals de naam al zegt, een T-vorm en biedt een stevige grip voor het openen en sluiten van deuren. Een T-greep is geschikt voor deuren die veelvuldig gebruikt worden, zoals voordeuren en deuren in openbare ruimtes. Ben jij op zoek naar een RVS handgreep die niet onderhevig is aan trends, stevig is en waarmee je altijd goed zit? Dan is een T-greep de juiste keuze voor jou.

Vierkante deurgrepen

Deze deurgrepen hebben een vierkante of rechthoekige vorm met een strakke en eigentijdse uitstraling. Een vierkante RVS deurgreep past mooi bij een strak en kubistisch interieur waarin veel hoekige vormen terugkomen. De strakke hoeken van een rechthoekige handgreep zijn net wat stoerder dan een ronde greep. Als je wil gaan voor vierkant, dan kun je kiezen uit verschillende vormen, zoals een T-vorm of U-vorm.

Rechte deurgrepen

Dit zijn de meest voorkomende RVS handgrepen. Een rechte deurgreep is strak en modern, waardoor deze heel veelzijdig is en bij vrijwel elke woonstijl past: van een industrieel interieur waarin rauwe en robuuste materialen centraal staan tot een Scandinavische stijl waarin het draait om eenvoud en functionaliteit.

Gebogen deurgrepen

Gebogen RVS handgrepen hebben een speelse touch ten opzichte van rechte deurgrepen. Tegenwoordig zie je veel organische en zachte vormen terug in de woonwereld en een gebogen deurgreep sluit perfect op deze trend aan. Maar ook in een interieur met een art deco of art nouveau thema staat een gebogen RVS deurgreep prachtig. De decoratieve elementen in deze stijlen worden versterkt door de gebogen lijn van de handgreep.

Deurgrepen met een rozet

Dit type handgreep heeft een rozet; een ronde plaat die op de deur bevestigd wordt. Het rozet kan verschillende doelen hebben. Zo kan het rozet gaten of beschadigingen in een deur bedekken, de druk beter verdelen over de deur of gewoon een esthetisch doel dienen. Rozetten kunnen voor verschillende deurgrepen gebruikt worden. Bijvoorbeeld een T-greep met een rozet.

Zwarte deurgrepen

Als een RVS deurgreep wordt voorzien van een poedercoating, krijgt deze een andere kleur en afwerking. Zwart deurbeslag is niet meer weg te denken uit de wereld van woonaccessoires en ook zwarte handgrepen spelen een grote rol in deze trend. Eigenlijk zijn alle modellen RVS deurgrepen ook in het zwart te produceren door ze te poedercoaten. Op deze manier geef je jouw RVS deurgreep een hele andere look en stijl.

Zo zie je maar: met RVS deurgrepen kun je álle kanten op! Wat is jouw favoriete uitvoering?

Deurgreep monteren

Bij de keuze voor een deurgreep is niet alleen het esthetische aspect van belang, maar ook of je hem wel kunt monteren op jouw type deur. Een deurgreep voor blinde montage kun je bijvoorbeeld alleen op een houten deur monteren en niet op een deur van kunststof. Lees voor meer tips voor het kiezen van een deurgreep onze pagina over het monteren van een deurgreep.