Chroom of RVS in de badkamer?

In de badkamer en op het toilet wordt er voor de afwerking vaak gekozen voor chroom of RVS. Denk hierbij aan kranen, greepjes van badkamermeubels, douchekoppen en badkamer accessoires zoals toiletrolhouders en handdoekhaken. Maar wat is nou de beste keuze voor jouw badkamer of WC: chroom of RVS?

Wat is het verschil tussen chroom en RVS?

Badkamer accessoires chroom hebben een glanzend, spiegelachtig uiterlijk. Chroom is geen materiaal, het is meestal een laag of coating die wordt aangebracht op andere materialen, zoals messing of ZAMAK.

Roestvrij staal (RVS) is wél een materiaal; het is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. RVS kan verschillende afwerkingen hebben. In de badkamer wordt er vaak gekozen voor mat geborsteld RVS, waardoor badkamer accessoires RVS meestal een matte glans hebben.

Wat is makkelijker in onderhoud: chroom of RVS?

Zowel chroom als RVS kun je gemakkelijk onderhouden door de badkamer accessoires regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Hoewel RVS minder gevoelig is voor vingerafdrukken en watervlekken dan chroom, zijn vlekken op chroom minder snel zichtbaar door het glanzende oppervlak.

Beide opties zijn duurzaam en kunnen vele jaren meegaan, maar RVS is sterker en beter bestand tegen krassen. Omdat chroom meestal een laag of coating is over een ander materiaal, kan chroom makkelijker beschadigen.

Wat is goedkoper: badkamer accessoires chroom of RVS?

Over het algemeen zijn badkameraccessoires chroom vaak goedkoper dan hun RVS tegenhangers. Dit komt omdat chroom vaak wordt gebruikt als een afwerkingslaag op goedkopere basismaterialen.

Welke badkamer accessoires zijn het mooiste?

De keuze tussen RVS en chroom in de badkamer hangt niet alleen af van de materiaaleigenschappen, maar ook van de stijl van je badkamer. RVS heeft meestal een modernere uitstraling, terwijl chroom een klassiekere en chiquere look heeft.

Badkamertrends 2024

Er zijn verschillende trends die we in 2024 veel terug zullen gaan zien. Wij vertellen je welke badkameraccessoires het beste passen bij welke trends!

Als eerste zien we veel natuurlijke vormen en Scandinavisch design terug. In deze trend is rust en minimalisme heel belangrijk, wat zich uit in ingetogen en organische kleuren en materialen. Hierbij zouden wij RVS badkamer accessoires aanraden, omdat chroom te opvallend en chique oogt voor deze look.

Een tweede trend is juist het tegenovergestelde hiervan, en gaat meer de kant op van hotel chique. Hierin staat uitbundigheid en luxe centraal. Er wordt bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van marmer, opvallende lampen en glas. Hierbij passen natuurlijk chromen badkamer accessoires perfect vanwege hun glanzende en stijlvolle look.

Badkamer trends - RVS Land

Als laatste zien we de wat meer robuuste en industriële badkamer veel terugkomen in 2024. Denk hierbij aan ruwe materialen, donkere kleuren en een stoere look, zoals rookglas, robuuste tegels en donkerbruine badkamermeubels. Bij deze trend passen badkameraccessoires RVS heel erg mooi!

Welke badkamer accessoires kiezen?

Samenvattend zijn zowel chroom als RVS geschikte opties voor badkameraccessoires. De keuze tussen de twee hangt af van je persoonlijke voorkeur, budget en de stijl van je badkamer of toilet. Als je op zoek bent naar iets moderns en gemakkelijk te onderhouden, kan RVS een goede keuze zijn, terwijl chroom een klassiekere uitstraling heeft en vaak een budgetvriendelijkere keuze is.