RVS of aluminium deurbeslag?

RVS deurbeslag of aluminium deurbeslag - RVS Land
Wanneer je op zoek bent naar nieuw deurbeslag, dan zul je veel deurbeslag van RVS en aluminium tegen komen. Deze opties lijken qua look een beetje op elkaar, maar verschillen toch in veel opzichten. In dit blog helpen we je beslissen welk deurbeslag het best bij jouw behoeften past.

Het materiaal van je deurbeslag heeft een grote invloed op zowel de functie als de esthetiek van je deuren. Twee veelvoorkomende keuzes zijn RVS (roestvast staal) en aluminium. Beide materialen hebben een matte en grijzige uitstraling. Wanneer welk materiaal de beste keuze is, hangt af van de situatie en je persoonlijke voorkeuren. Wij zetten de voor- en nadelen van RVS deurbeslag en aluminium deurbeslag voor je op een rijtje!

Voordelen van RVS deurbeslag

  • Geschikt voor zowel binnen als buiten: RVS deurbeslag kun je zowel op binnendeuren als buitendeuren en voordeuren toepassen. Denk bij RVS deurbeslag buitendeur aan een RVS deurgreep, RVS voordeurknop, RVS deurbel of RVS brievenbus. Voor binnen zijn deurklinken RVS een perfecte keuze. Ook voor bijvoorbeeld badkamerdeuren, die aan vocht worden blootgesteld.
  • Uitstraling: Mat geborsteld RVS ziet er ontzettend stijlvol, strak en modern uit. RVS deurbeslag is tijdloos en neutraal, waardoor het zowel bij klassieke als moderne huizen past.
  • Duurzaamheid: RVS deurbeslag is enorm sterk en staat bekend om zijn duurzaamheid en bestendigheid tegen corrosie. Hierdoor is het op de lange termijn een kosteneffectieve keuze.
  • Makkelijk te onderhouden: RVS hoeft alleen maar af en toe te worden afgenomen met een vochtige doek om jarenlang mee te gaan en er mooi uit te blijven zien.

Nadelen van RVS deurbeslag

  • Kosten: RVS is over het algemeen duurder dan aluminium, wat een overweging kan zijn als je budget beperkt is.
RVS deurbeslag - RVS Land

Voordelen van aluminium deurbeslag

  • Licht van gewicht: Aluminium is licht van gewicht, wat de montage en het gebruiksgemak van aluminium deurbeslag vergemakkelijkt.
  • Geschikt voor zowel binnen als buiten: Aluminium deurbeslag kun je binnen én buiten toepassen. Dus voor zowel binnendeuren als buitendeuren zoals voordeuren is er aluminium deurbeslag verkrijgbaar.
  • Betaalbaar: Aluminium deurbeslag is voordeliger dan RVS, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor projecten met een beperkt budget.

Nadelen van aluminium deurbeslag

  • Minder duurzaam: Hoewel aluminium over het algemeen bestand is tegen corrosie, is het niet zo duurzaam als RVS. Aluminium is een zachter materiaal dat na verloop van tijd slijtage kan vertonen, vooral als het wordt blootgesteld aan ruwe weersomstandigheden. Ook kan bijvoorbeeld een ring snel voor krassen zorgen als je die om hebt bij het beetpakken van een aluminium deurkruk.
  • Onderhoud: Aluminium deurbeslag vereist mogelijk meer onderhoud dan RVS om zijn uitstraling te behouden, vooral in corrosieve omgevingen.

Wanneer kiezen voor RVS deurbeslag of aluminium deurbeslag?

De keuze tussen RVS en aluminium deurbeslag hangt af van verschillende factoren. Als budget een grote rol speelt in je beslissing, dan kan aluminium aantrekkelijker zijn vanwege de lagere kosten. Houd er dan wel rekening mee dat het deurbeslag sneller aan vervanging toe zal zijn vanwege slijtage en dat het meer moeite kost om te onderhouden.

Hoewel zowel RVS als aluminium geschikt is voor buitengebruik, is voor voordeuren en buitendeuren RVS de betere keuze vanwege zijn superieure duurzaamheid en weerstand tegen corrosie.