Interieur inrichting met RVS buiskoppelingen

Met RVS buiskoppelingen, of steigerbuis fittingen, stel je gemakkelijk zelf meubels en interieur accessoires samen, zoals trapleuningen, tafels, garderobes, kapstokken en gordijnroedes: de mogelijkheden zijn eindeloos!

De welbekende onbewerkte steigerbuis koppelingen hebben een rauwe look. Anno 2024 is deze industriële stijl nog altijd populair, maar door de koppelingen te borstelen worden ze mooi afgewerkt. Zo combineer je industrieel met chique en speel je in op de huidige interieurtrends.

Maak je eigen meubels met RVS buis en buiskoppelingen

Met RVS buiskoppelingen zet je in een handomdraai je eigen meubel in elkaar. Zowel de buis als de buiskoppelingen zijn los te bestellen, zodat je alle kanten op kunt.

De 3 voordelen van RVS buiskoppelingen

1. Oneindig veel mogelijkheden

De buiskoppelingen zijn zo flexibel in gebruik dat er een wereld van mogelijkheden is wat betreft het maken van meubels met dit systeem. Vaak heb je een idee voor een meubel voor ogen die je in een woonwinkel niet kunt vinden. Nu kun je het gewoon zelf maken! En omdat het buiskoppelingensysteem de laatste jaren alleen maar is gegroeid in populariteit, vind je online een wereld van inspiratie.

2. Zaagsnede valt weg in de koppelingen

Bij het bestellen van RVS buis kun je tot op de millimeter aangeven hoe lang deze moet zijn. Kom je er op locatie achter dat de buis toch iets te lang is? Geen probleem! Deze kun je zelf nog op de gewenste lengte inkorten. Bij het gebruik van buiskoppelingen zijn kaarsrechte zaagsnedes niet nodig: deze vallen immers weg in de koppeling. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw project mislukt als je zelf nog moet zagen in het RVS of ter plekke het ontwerp iets moet aanpassen.

3. Flexibel en demontabel

De buis is gemakkelijk in de koppelingen te fixeren met een inbusschroef. Wil je het meubel toch in constructie veranderen of demonteren? Dan kun je deze met de inbusschroef gemakkelijk uit elkaar halen. Handig wanneer je jouw meubel alleen in een specifiek seizoen wil gebruiken of wanneer er flexibiliteit nodig is in het ontwerp.

Tips & tricks bij het kiezen en monteren van RVS buiskoppelingen

  • Ons buiskoppelingen systeem is verkrijgbaar voor de buisdiameters 28,0 mm en 42,4 mm. De diameter 28,0 mm is een iets subtielere variant die perfect is voor bijvoorbeeld gordijn roedes, kleding roedes, garderobes en kapstokken. Wil je een robuuster meubel in elkaar zetten, zoals bijvoorbeeld een tafel onderstel, trapleuning of kastenwand, kies dan voor de diameter 42,4 mm.
  • Alle koppelingen zijn gemaakt van RVS 316 en zijn dus prima buiten te gebruiken. Combineer de koppelingen voor buitenmontage dan ook met buis in RVS316. Wil je jouw meubel binnen monteren, kun je de kosten van jouw totaalproject iets drukken door de buis in RVS 304 mee te bestellen. Je ziet totaal geen verschil tussen RVS304 en RVS316, het enige verschil is de kwaliteit en natuurlijk de prijs. Meer informatie over de toepassingen van verschillende RVS soorten lees je in onze RVS keuzehulp.
  • Vergeet niet de benodigde accessoires en bevestigingsmaterialen mee te bestellen. Denk bijvoorbeeld aan een inbussleutelset voor het fixeren van de koppelingen en houtdraadbouten, pluggen en sluitringen voor het monteren van een muurflens of voetplaat. Ook eindkappen en meubeldoppen komen hierbij goed van pas!