Inspiratie: Frans balkon glas

Frans balkon met glas en RVS - RVS Blog
Tegenwoordig wordt een Frans balkon steeds vaker bij woonhuizen toegepast. Een Frans balkon is een subtiele balustrade voor naar binnen openslaande ramen of deuren op een verdieping. Wij geven je inspiratie voor een stijlvol Frans balkon waarin glas en RVS gecombineerd worden en zorgen voor een modern geheel.

Wat is een Frans balkon?

Een Frans balkon is eigenlijk een raam dat open kan, dat van de vloer tot het plafond loopt. Dit raam is direct aan de buitenzijde voorzien van een balustrade of veiligheidshek. Het hekwerk zit vast aan de gevel. Een Frans balkon bevat dus geen vloer waar je op kunt staan en heeft enkel als doel om frisse lucht binnen te laten.

Frans balkon modern

Wil jij een Frans balkon maken? Een Frans balkon kan uit diverse materialen opgebouwd worden, zoals metaal, kunststof en ijzer. Een glazen Frans balkon is echter de meest moderne en populaire uitvoering. Een Frans balkon glas zorgt namelijk voor het meest transparante uitzicht en strakke uitstraling. Ook zorg je met een glazen balkonhekwerk voor maximale lichtinval in huis.

Er zijn diverse montagewijzen voor het monteren van een Frans balkon hek. Hieronder lichten we de 3 mooiste Franse balkons van Q-railing uit.

Frans balkon met aluminium glasprofielen

Easy Glass View bestaat uit aluminium glasprofielen in mat zilver, antraciet of zwart, waarmee je een haast onzichtbaar Frans balkonhek kunt plaatsen. Deze profielen worden aan de linker- en rechterzijde van de glasplaat geklemd. Er zijn 3 montagewijzen voor deze glasprofielen: op de gevel, in de dag en op het kozijn.

Frans balkon met RVS glasadapters

De meest minimalistische manier van het monteren van een Frans balkon is met glasadapters voor Frans balkon. Voor montage dienen er gaten in elke hoek van de glasplaat geboord te worden. Door middel van speciaal ontwikkelde glasadapters voor Franse balkons wordt de glasplaat tegen de muur gemonteerd.

Frans balkon met RVS glaslijsten

Met RVS glaslijsten kun je gemakkelijk je eigen Franse balkon samenstellen. Bij deze methode zet je de glasplaat vast met een ronde glasframebuis of vierkante glasframekoker. Deze buis of koker kan zowel verticaal als horizontaal op het glas gemonteerd worden en wordt onzichtbaar verankerd aan de muur.

Voordelen van Frans balkon glas

  • Groots uitzicht
  • Bijna onzichtbaar
  • Optimale lichtinval in huis
  • Diverse montage mogelijkheden