Inspiratie: Frans balkon met glas en RVS

Frans balkon met glas en RVS - RVS Blog
Tegenwoordig wordt een Frans balkon steeds vaker bij woonhuizen toegepast. Een Frans balkon is een subtiele balustrade voor naar binnen openslaande ramen of deuren op een verdieping. Wij geven je inspiratie voor een stijlvol Frans balkon waarin glas en RVS gecombineerd worden en zorgen voor een modern geheel.

Frans balkonhekwerk met glas en RVS

Wil jij een Frans balkon maken? Een Frans balkon kan uit diverse materialen opgebouwd worden, zoals metaal, kunststof en ijzer. Een glazen Frans balkon is echter de meest moderne en populaire uitvoering. Het glas zorgt namelijk voor het meest transparante uitzicht en strakke uitstraling. Ook zorg je met een glazen balkonhekwerk voor maximale lichtinval in huis.

Er zijn diverse montagewijzen voor het monteren van een Franse glasrailing. Hieronder lichten we de 3 mooiste Franse balkons van Q-railing uit.

1. Frans balkon met aluminium glasprofielen

Het Easy Glass View systeem bestaat uit aluminium glasprofielen met een matte zilver look, waarmee je een haast onzichtbaar Frans balkonhek kunt plaatsen. Deze profielen worden aan de linker- en rechterzijde van de glasplaat geklemd. Er zijn 3 montagewijzen voor deze glasprofielen: op de gevel, in de dag en op het kozijn.

2. Frans balkon met RVS glasadapters

De meest minimalistische manier van het monteren van een Frans balkon is met glasadapters. Voor montage dienen er gaten in elke hoek van de glasplaat geboord te worden. Door middel van speciaal ontwikkelde glasadapters voor Franse balkons wordt de glasplaat tegen de muur gemonteerd.

3. Frans balkon met RVS glaslijsten

Met RVS glaslijsten kun je gemakkelijk je eigen Frans balkon samenstellen. Bij deze methode zet je de glasplaat vast met een ronde glasframebuis of vierkante glasframekoker. Deze buis of koker kan zowel verticaal als horizontaal op het glas gemonteerd worden en wordt onzichtbaar verankerd aan de muur.

Voordelen van een glazen Frans balkon

  • Groots uitzicht
  • Bijna onzichtbaar
  • Optimale lichtinval in huis
  • Diverse montage mogelijkheden