RVS ring voor te grote kraangaten

RVS schijven en rozetten - RVS Blog
RVS schijven kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo zijn ze geschikt als las onderdeel, hekwerk onderdeel, maar ook voor verschillende huis-, tuin- en keukentoepassingen. Denk hierbij aan het opvullen van ruimte rondom bijvoorbeeld een te groot gat voor een plafondspot of kraan.

RVS schijven om vast te lassen

RVS schijf zonder centraal gat - RVS Blog

RVS schijven zijn o.a. geschikt voor het kops aflassen van RVS buis. RVS schijven zijn er in diverse diameters, en sommige schijven zijn leverbaar met een facetrand of centraal gat. Schijven met centraal gat worden ook wel flenzen genoemd.
RVS schijven worden voornamelijk gebruikt voor technische toepassingen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn ook kunstenaars, ontwerpers van sieraden/juwelen en doe-het-zelvers die hun fantasie de vrije loop laten en deze schijven voor de meest uiteenlopende decoratieve toepassingen gebruiken.

RVS rozetten voor balustrades

Een RVS rozet zorgt voor een strakke afwerking van een RVS balustrade. Een rozet met centraal gat is toepasbaar als afdekkap, waardoor schroeven en bevestigingen in een balustrade netjes worden afgedekt. Het rozet kun je gewoon los over de buis of staf schuiven. Er zijn ook rozetten leverbaar zonder centraal gat, deze zijn geschikt voor universeel gebruik. Je kunt er ook zelf een gat in boren met de gewenste diameter als je het juiste rozet niet kunt vinden.

RVS rozetten - RVS Blog

Vulring voor kraangat of inbouwspot

Is jouw kraangat te groot voor je nieuwe kraan? Je kunt RVS schijven en/of rozetten ook gebruiken voor het afwerken van beschadigde of te groot geboorde gaten voor een kraan. Met een opvulring worden naden rondom je kraan netjes weggewerkt. Let er dan wel op dat de buiten- en binnendiameter overeen komt met de door jou benodigde maten. Op deze manier heb je snel en gemakkelijk afwerkringen of onderlegringen in huis.