RVS combineren in het interieur

RVS combineren in het interieur - RVS Blog
Roestvast staal is uitermate geschikt voor gebruik in moderne interieurs. Dit materiaal blijft lang mooi en heeft een hoge kwaliteit. Daarnaast ziet het er super tof en stijlvol uit!

Mat geborsteld roestvast staal heeft van nature een blijvende glans. Veel glanzende objecten in een interieur worden dof, maar bij RVS is dit niet zo. Het blijft juist mooi glanzen, en dat zorgt ervoor dat het past in elk interieur. Roestvast staal kun je goed combineren met materialen zoals hout of beton, dit geeft een stoer contrast.

Hoe pas je RVS toe?

Tegenwoordig zie je steeds meer roestvast staal in verschillende interieurstijlen voorkomen. Ook in restaurants of zelfs wijnbars kom je RVS tegen. Roestvast staal wordt vaak gecombineerd met hout of met beton. Ben je op zoek naar inspiratie voor hout in je interieur? Bekijk dan het blog hout in je interieur verwerken.

RVS laat zich perfect combineren met allerlei materialen. Je kunt roestvast staal heel subtiel naar voren laten komen in je interieur, denk aan een tafelblad van hout met poten van RVS. Als je een houten vloer hebt, steekt RVS hier mooi bij af. Dit is ook het geval bij een laminaatvloer.

Als je voor een houten tafel kiest met RVS poten is het het mooiste om ervoor te zorgen dat de stoelen hier ook goed bij matchen. Denk dus aan stoelen met RVS poten. Om subtiel wat roestvast staal in je interieur te verwerken kun je lampen van RVS gebruiken. Je kunt natuurlijk ook volop in de RVS sfeer gaan en er een hele tafel van nemen. Het is maar net wat je mooi vindt, alles kan!

Door de veelzijdigheid van het materiaal wordt het op verschillende manieren toegepast. Hieronder enkele voorbeelden.

Wijnrekken en kledingrekken

In veel wijnbars zie je steeds meer wijnrekken en andere decoraties van RVS. Mensen die thuis een wijnrek hebben staan kiezen ook steeds meer voor roestvast staal. Het RVS geeft een hele stoere look aan je interieur.

Kledingrekken kun je in veel verschillende materialen krijgen, zo ook van roestvast staal. Roestvast staal past altijd goed bij je kleding en het laat de kleding tot zijn recht komen. Veel mensen hebben tegenwoordig zelf een kledingrek in de slaapkamer of kastenkamer. Een RVS kledingrek misstaat niet omdat het rek de kleding niet overschreeuwt. Een RVS kledingrek is mooi strak en je raakt er niet snel op uitgekeken.

Industriële woonstijl

De industriële woonstijl is erg veelzijdig en je kunt de stijl goed combineren. Een van de meest kenmerkende materialen in een industriële woonstijl is het gebruik van staal, zo ook roestvrij staal. Het ligt eraan hoe groot je het wilt aanpakken. Je kunt voor subtiele accessoires gaan, zoals RVS deurklinken, maar als je het groter wilt aanpakken kun je denken aan RVS trapleuningen en RVS schuifdeursystemen. De industriële woonstijl is ideaal om RVS te combineren in het interieur.

Denk aan herhaling

Herhaling is erg belangrijk om je interieur te laten stralen. Zorg ervoor dat je meerdere producten hebt van dezelfde kleur of van hetzelfde materiaal. Laat deze producten vaker terugkomen in je interieur. Dus laat RVS vaker terugkomen in je interieur zodat het je interieur een geheel vormt. Dezelfde kleuren en materialen versterken elkaar. Roestvast staal kun je op allerlei manieren laten terugkomen. Wees creatief, kijk naar het blog de leukste do it yourself projecten om je creativiteit de vrije loop te laten.

Roestvast staal valt onder de koude materialen. Het is belangrijk om warme en koude elementen te combineren in je interieur. Je kunt zeker meer koude dan warme materialen gebruiken of natuurlijk andersom. Het gaat om de juiste balans!

Heb je nu meer ideeën gekregen over hoe je roestvrij staal in je interieur kan verwerken? Dan kun je nu eindelijk aan de slag. Veel plezier!