Trend 2024: Zwarte woonaccessoires

Deurkruk Luzern, Mat Zwart - RVS Blog
Ook dit jaar zijn zwarte accessoires gewild. De kleur zwart zorgt vanwege haar contrast voor wat pit in je interieur én exterieur. Het is stijlvol, stoer en tijdloos. Daarnaast is zwart gemakkelijk te combineren met andere materialen en kleuren, waardoor het in ieder interieur te integreren is. Kortom: laat je inspireren door deze zwarte artikelen en join the dark side.

Voor 2024 zijn er enkele kleine verschillen in de trends voor zwarte woonaccessoires ten opzichte van 2023. Vorig jaar was een glanzende afwerking populair, maar nu zien we een verschuiving naar matte afwerkingen met een subtiele structuur. Daarnaast groeit de vraag naar organische en asymmetrische designs, terwijl alles in 2023 nog strak en geometrisch moest zijn.

Deurbeslag zwart voor binnen en buiten

Een eenvoudige manier om zwart te integreren in je interieur is het gebruik van zwart deurbeslag. Iedere deur geef je makkelijk een stoere touch door het deurbeslag te vervangen door zwart hang- en sluitwerk. Voor binnenshuis kun je hierbij denken aan deurklinken zwart en zwarte deurstoppers. Deze zijn perfect te integreren in elk interieur en passen bij alle type deuren.

Ook zwart deurbeslag buiten is ontzettend populair. Denk hierbij aan een zwarte beldrukker, zwarte brievenbus, zwarte deurgreep en zwarte voordeurknop. Maak je voordeur af met zwart deurbeslag en maak er een echt pareltje van.

Zwarte huisnummers

Huisnummers zwart passen met hun strakke design uitstekend bij een moderne en industriële woonstijl. Wil je jouw huis laten opvallen ten opzichte van dat van de buren? Dan zit je met deze huisnummers goed! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende designs en groottes, zodat er altijd wel een geschikt type voor jou tussen zit.

Zwarte trapleuningen

Ook in de wereld van trapleuningen blijft zwart in 2024 populair. Een trapleuning zwart is een perfecte toevoeging in elk interieur. Zwarte trapleuningen worden voor jou op maat gemaakt en je hebt de keuze uit rond, vierkant of rechthoekig. De kleur zwart zorgt tevens voor een mooi contrast in het trappenhuis. Dus als je op zoek bent naar een eyecatcher voor je hal, zoek dan niet verder!

Zwarte trapleuningen - RVS Land

Zwarte kapstok stang

Als je je trapleuningen hebt vervangen, dan kan de rest van je hal natuurlijk niet achterblijven. Een kapstok moet niet alleen functioneel zijn, hij moet ook mooi passen bij de rest van je inrichting. Dat zit met een zwarte garderobestang wel snor! Met een strakke en minimalistische kledingstang hang je al jouw jassen netjes op.

Zwarte ventilatieroosters

Een ventilatierooster is echt zo’n artikel dat je gewoon nodig hebt. Je koopt het niet voor de lol. Maar dat betekent niet dat je een saai rooster hoeft uit te kiezen. Ook zwarte ventilatieroosters gaan mee met de trend. Of je nu een rooster voor de keuken, badkamer of andere toepassing nodig hebt, ga voor zwart!

Zwarte ventilatieroosters - RVS Land

Zwarte badkamer accessoires

Of je nu kiest voor een volledig zwart thema op je badkamer, of alleen zwarte accenten gebruikt voor subtiele details, badkamer accessoires zwart laten zich makkelijk combineren met alle badkamermeubels. Ze bieden een prachtig contrast in lichtere badkamers en vormen tegelijkertijd een harmonieus geheel met donkerdere ruimtes.