Trend: Jaren 30 deurbeslag

Trend: Jaren '30 deurbeslag - RVS Blog
Authentiek deurbeslag is helemaal terug van weggeweest! Met karakteristiek deurbeslag integreer je het authentieke jaren ’30 gevoel in huis. Laat je inspireren door deze trendy deurklinken.

De karakteristieke jaren ’30 woning is nog steeds ongekend populair op de woningmarkt. Jaren 30 woningen zijn direct te herkennen aan hun authentieke uitstraling met specifieke details zoals glas-in-lood, en-suite deuren en hoge plafonds met de mooiste ornamenten. Juist vanwege deze de populariteit van deze bouwstijl worden er steeds meer nieuwbouw woningen gebouwd met jaren ’30 invloeden. Jaren 30 deurbeslag past perfect bij deze stijl.

Jaren 30 deurklink

Als jij liefhebber bent van de jaren ’30 stijl, dan is er een model deurkruk dat jouw hart beslist sneller zal laten kloppen, namelijk deurklink Ton. Dit authentieke en elegante design is te herkennen haar zwarte ebbenhouten handgreep met tonvorm. Je kunt kiezen voor een materiaal met een matte of glanzende finish.

Deurbeslag jaren 30 voor je hele huis

Met jaren 30 deurklinken kun je heel gemakkelijk je gehele woning voorzien van hetzelfde deurbeslag. Kies voor een deurklink op rozet of op schild en vul waar nodig aan met bijbehorende sleutelrozetten en wc sluitingen. Indien je kiest voor deurkrukken op schild hoef je geen aparte rozetten bij te bestellen: hierbij zitten de profielcilindergaten, sleutelgaten en WC-sluitingen namelijk reeds verwerkt in het schild. Er zijn ook bijpassende raamkrukken en handgrepen.

Meer vintage deurklinken

Niet alleen met de serie Ton geef je jouw huis een vintage uitstraling, er zijn ook andere deurkrukken die een ouderwetse vibe hebben.
De juiste look van een deurklink wordt niet alleen bepaald door het ontwerp, maar ook door het materiaal. Gouden deurklinken hebben van zichzelf bijvoorbeeld al een authentieke uitstraling. Messing is tevens een populaire trend voor deurbeslag, dus zo sla je twee vliegen in één klap. Maar ook oud grijs is in opkomst, hierin wordt een stoere donkere kleur gecombineerd met een verweerde finish.

Voordelen van jaren 30 deurbeslag

  • Sluit naadloos aan in de unieke sfeer van een jaren 20 of jaren 30 woning;
  • Ook in een moderne woning geeft retro deurbeslag een authentieke look aan je interieur;
  • Ook alle toebehoren voor het toepassen van hetzelfde deurbeslag in je gehele woning zijn leverbaar: zoals bijpassende sleutelplaatjes en WC-sluitingen, maar ook raamkrukken en handgrepen.

Wat bij alle soorten deurbeslag overigens van groot belang is, is dat je niet moet vergeten om goede deurstoppers te gebruiken. Als je met veel zorg en aandacht nieuwe deurklinken hebt uitgezocht, zou het natuurlijk ontzettend zonde zijn als deze beschadigen door het gebrek aan een goede deurbuffer. Het is een kleine moeite, maar heeft een grote impact!