Jaren 30 deurbeslag: oude deurklinken

Trend: Jaren '30 deurbeslag - RVS Blog
Authentiek deurbeslag is helemaal terug van weggeweest! Met karakteristiek deurbeslag integreer je het authentieke jaren ’30 gevoel in huis. Laat je inspireren door deze trendy deurklinken.

De karakteristieke jaren ’30 woning is anno 2024 nog steeds ongekend populair op de woningmarkt. Jaren 30 woningen staan nooit lang te koop en zijn direct te herkennen aan hun authentieke uitstraling met specifieke details zoals glas-in-lood, en-suite deuren en hoge plafonds met de mooiste ornamenten.

Oude deurklinken kopen

Jaren 30 deurbeslag past perfect bij zowel originele jaren 30 woningen als nieuwbouwwoningen in jaren 30 stijl. Door gebruik te maken van perfect passend deurbeslag wordt zowel de uitstraling als de waarde van het pand positief beïnvloed. Typische kenmerken van retro deurbeslag zijn eenvoudige, maar stijlvolle designs, variaties in texturen en een smaakvolle afwerking.

Jaren 30 deurklink

Als jij liefhebber bent van de jaren ’30 stijl, dan zijn nieuwe deurklinken met de look van oude deurklinken echt iets voor jou. Deurklink Ton zal je hart beslist sneller zal laten kloppen. Dit authentieke en elegante model deurkruk is te herkennen haar zwarte ebbenhouten handgreep met tonvorm. Je kunt kiezen voor een materiaal met een matte of glanzende finish.

Deurbeslag jaren 30 voor je hele huis

Met jaren 30 deurklinken kun je heel gemakkelijk je gehele woning voorzien van hetzelfde deurbeslag. Kies voor een deurklink op rozet of op schild en vul waar nodig aan met bijbehorende sleutelrozetten en wc sluitingen. Indien je kiest voor deurkrukken op schild hoef je geen aparte rozetten bij te bestellen: hierbij zitten de profielcilindergaten, sleutelgaten en WC-sluitingen namelijk reeds verwerkt in het schild. Er zijn ook bijpassende raamkrukken en handgrepen.

Meer vintage deurklinken

Niet alleen met de serie Ton geef je jouw huis een vintage uitstraling, er zijn ook andere deurkrukken die een ouderwetse vibe hebben.
De juiste look van een deurklink wordt niet alleen bepaald door het ontwerp, maar ook door het materiaal. Gouden deurklinken hebben van zichzelf bijvoorbeeld al een authentieke uitstraling. Messing is tevens een populaire trend voor deurbeslag, dus zo sla je twee vliegen in één klap. Maar ook oud grijs is in opkomst, hierin wordt een stoere donkere kleur gecombineerd met een verweerde finish.

Voordelen van jaren 30 deurbeslag

  • Sluit naadloos aan in de unieke sfeer van een jaren 20 of jaren 30 woning;
  • Ook in een moderne woning geeft retro deurbeslag een authentieke look aan je interieur;
  • Ook alle toebehoren voor het toepassen van hetzelfde deurbeslag in je gehele woning zijn leverbaar: zoals bijpassende sleutelplaatjes en WC-sluitingen, maar ook raamkrukken en handgrepen.

Wat bij alle soorten deurbeslag overigens van groot belang is, is dat je niet moet vergeten om goede deurstoppers te gebruiken. Als je met veel zorg en aandacht nieuwe deurklinken hebt uitgezocht, zou het natuurlijk ontzettend zonde zijn als deze beschadigen door het gebrek aan een goede deurbuffer. Het is een kleine moeite, maar heeft een grote impact!