Zwarte ventilatieroosters

Zwarte ventilatieroosters - RVS Blog
We kunnen er niet meer omheen: een groot deel van de accessoires in het interieur en exterieur zijn tegenwoordig zwart. Zwarte accessoires in en om het huis blijven ook komend jaar populair.

Soorten zwarte ventilatieroosters

Zwarte ventilatieroosters zijn niet alleen mooi, maar dienen natuurlijk ook een praktisch doel. Als je gaat (ver)bouwen, renoveren, verhuizen of als gewoon je oude rooster vanwege praktische of esthetische redenen wil vervangen, dan ga je op zoek naar een nieuw ventilatierooster. Alleen… Welke moet je nou hebben?
Je hebt namelijk ventilatieroosters in veel vormen, uitvoeringen en soorten: rond, vierkant, rechthoekig, afsluitbaar, niet afsluitbaar, met lamellen, met gaas, en ga zo maar door. Er bestaan o.a. schoepenroosters, kaproosters, luchtroosters en overdrukroosters met terugslagklep.

Wij helpen je met de keuze: Hoe weet je welk ventilatierooster je nodig hebt?

Waarom heb je ventilatieroosters nodig?

Met ventilatieroosters zorg je ervoor dat lucht zich in je huis kan blijven verversen. Dit is belangrijk voor het creëeren van een gezonde leefomgeving en het voorkomen van vochtproblemen en schimmel. Meer over het belang van ventilatieroosters lees je in een ander blog.

Zwart ventilatierooster voor binnenmuur of buitenmuur

Of het nu gaat om binnen of buiten, een zwart ventilatierooster ziet er strak uit op je muur. Op een lichte muur steekt een zwart rooster mooi af, maar op een wat donkerdere of bakstenen muur gaat hij wat meer op in het geheel. Op wat voor muur je je zwarte ventilatierooster ook monteert, het eindresultaat is altijd netjes en modern.

Zwart ventilatierooster voor een afzuigkap of Bora

Voor afzuigkappen, Bora’s of wasdrogers raden wij aan zwarte overdrukroosters te gebruiken. Deze hebben een overdrukklep die opent bij overdruk en sluit als de overdruk wegvalt. Op die manier staat het afvoerkanaal niet de hele tijd open en kan er geen kou door naar binnen dringen.
Je kunt ook kiezen voor een zwart kaprooster met windbreker, deze heeft in tegenstelling tot een overdrukrooster geen bewegende delen, maar voorkomt dankzij de windbreker toch in grote mate windinslag.

Zwarte ventilatieroosters in diverse aansluitmaten

Zwarte gevelroosters zijn verkrijgbaar voor montage op ronde afvoerslangen in diverse diameters, zoals:

  • 80 mm
  • 100 mm
  • 125 mm
  • 150 mm
  • 180 mm
  • 200 mm

Er zijn ook enkele vierkante en rechthoekige zwarte ventilatieroosters verkrijgbaar die worden gemonteerd met behulp van een montageframe. Dit frame wordt in een uitsparing in de muur gemonteerd.

RVS ventilatieroosters

Is een roestvast staal rooster meer jouw ding? Je kunt ook kiezen voor RVS ventilatieroosters.