5 tips voor een uitnodigende entree

Tips voor een uitnodigende entree - RVSblog

Een uitnodigende entree is een belangrijk onderdeel van de uitstraling van een woning of kantoor. Garderobestangen, kapstokken en jashaken spelen hierbij een belangrijke rol. Enerzijds zorgen deze elementen voor een mooie ruimte, anderzijds zorgen ze voor een praktisch ontwerp van de entree. Hier zijn 5 tips om een garderobe op een slimme manier te gebruiken om een uitnodigende entree te creëren.


Kies voor een samenhangend ontwerp

Kies voor een garderobe oplossing die goed aansluit bij de indeling van de ruimte. Dit creëert een samenhangend en uitnodigend geheel. Heb je een nis? Dan maak je optimaal gebruik van de ruimte door een kledingroede tussen de muren te monteren. Maar als je plek vrij hebt op de muur, dan is een kapstok of jashaak een goede oplossing.

Natuurlijk zijn er talloze mogelijkheden op het gebied van kapstokken en kapstok stangen. Als je het ons vraagt kun je het beste voor roestvrij staal kiezen. RVS is strak en modern, wat goed past bij een hedendaags interieur. Daarnaast zijn RVS producten gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Ze zijn bestand tegen krassen en deuken, en blijven lang mooi. Er zijn verschillende designs beschikbaar, van minimalistisch tot robuust. Daarnaast zijn er ook veel verschillende maten beschikbaar, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw specifieke wensen.

Plaats je kapstok op de juiste hoogte

Of je nu kiest voor een kledingroede, kapstok of jashaken, het is van belang om je garderobe op de juiste hoogte te plaatsen. Zo is jouw kapstok gemakkelijk te gebruiken voor mensen van verschillende lengtes. De hoogte waarop de artikelen worden geplaatst kan een groot verschil maken voor het gebruiksgemak ervan. Als vuistregel kun je de hoogte van de garderobestang, kapstok of jashaak bepalen op basis van de gemiddelde lengte van de personen die de ruimte gebruiken. De ideale hoogte voor garderobestangen ligt meestal tussen de 140 en 180 cm vanaf de grond.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de individuele behoeften en wensen van de gebruikers van de ruimte. Als er bijvoorbeeld veel lange jassen of lange jassen met capuchons moeten worden opgehangen, moet de kledingstang daarvoor hoog genoeg hangen. En als kinderen gebruik maken van de ruimte, dan moet de garderobe weer lager worden geplaatst zodat ook zij erbij kunnen.

Overweeg de ruimte

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de beschikbare ruimte. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om alle jassen kwijt te kunnen. Kom je er niet met alleen een kledingroede of kapstok? Vul je garderobe dan aan met losse jashaken. Denk ook eens aan het toevoegen van een hoedenplank of tassenrek, zodat ook accessoires netjes kunnen worden opgeborgen. Zorg voor genoeg ruimte tussen de verschillende elementen, zodat jassen en tassen niet te dicht op elkaar hangen en de ruimte niet rommelig wordt.

Kijk goed naar de grootte van de entree en pas de garderobestangen, kapstokken en jashaken hierop aan. Als je bijvoorbeeld een kleine ruimte hebt, overweeg dan om een ​​smalle kapstok te gebruiken. Of hang een garderobestang op een hogere plaats, zodat er meer ruimte op de grond vrij blijft. Een grote entree biedt juist meer mogelijkheden voor bijvoorbeeld een uitgebreide kapstok met meerdere haken en planken voor extra opbergruimte.

Zorg voor voldoende verlichting

Zorg voor voldoende verlichting bij de entree, zodat de jassen goed zichtbaar zijn en de ruimte uitnodigend wordt verlicht.

Overweeg een combinatie van plafond- en wandverlichting om een ​​goede spreiding van licht te creëren. Een lamp of spot gericht op de garderobe zorgt er bovendien voor dat je gemakkelijk kunt zien wat je ophangt. Vergeet ook niet om de verlichting te dimmen, zodat je kunt zorgen voor de juiste sfeer voor verschillende gelegenheden en momenten van de dag.

Houd de entree opgeruimd

Houd de entree opgeruimd en vrij van rommel en andere spullen die er niet thuishoren. Dit zorgt voor een nette en uitnodigende uitstraling van de ruimte en maakt het gemakkelijker om de garderobestangen, kapstokken en jashaken te gebruiken.

Door deze tips toe te passen, kun je jouw garderobe op een slimme manier gebruiken om een uitnodigende entree te creëren die past bij de stijl van de ruimte.