Fris je oude trapleuning op met nieuwe RVS leuningdragers

Je oude trapleuning opfrissen met nieuwe leuningdragers - RVS Blog
Je trappenhuis opfrissen hoeft geen duur project te zijn en het aanschaffen van een hele nieuwe trapleuning is niet altijd nodig. Je bestaande handrailing kun je heel gemakkelijk een nieuwe look geven door er nieuwe leuninghouders onder te zetten!

Door simpelweg je bestaande railing af te werken met nieuwe en moderne leuningdragers creëer je een budget DIY project waarmee je je trappenhuis gemakkelijk een update geeft zonder drastische veranderingen. Ook jij kunt dit!

RVS leuninghouders

In onze webshop vind je een groot assortiment losse leuningdragers waarmee je jouw handrailing kunt moderniseren. Als je op zoek bent naar tijdloze handrailingsteunen die moeiteloos matchen bij hun omgeving, hoe die er ook uitziet, dan is RVS de perfecte keuze. RVS leuningdragers passen door hun neutrale uiterlijk bij alle kleuren en materialen.

Mat zwarte leuningdragers

Zwart is dé kleur van het moment. Dat is het al een hele tijd, en de trend zal ook nog lang niet overwaaien. Zwart is stoer en industrieel, daarom wordt er ook vaak gekozen voor een trapleuning die geheel zwart is. Maar mat zwarte railingdragers zorgen ook voor een mooi contrast tegenover bijvoorbeeld een witte of houten leuning.

Antraciete handrailingsteunen

Voor bepaalde diameters van ronde trapleuningen kunnen wij muursteunen leveren met een antraciete coating. Deze zijn iets minder hard qua kleur dan zwart gecoate railingsteunen, maar zorgen nog altijd voor die stoere en contrasterende look.

Trapleuning schilderen

Je kent ze wel: de ouderwetse houten trapleuningen die vaak in oude huizen te vinden zijn. Als het model van de leuning gewoon naar wens is, kun je de handrailing gemakkelijk moderniseren door deze bijvoorbeeld zwart of wit te schilderen. Kies voor een matte verf voor een strakke en eigentijdse afwerking en combineer de geschilderde railing met RVS of zwarte handrailingdragers. Zo gaat jouw trappenhuis weer helemaal met de tijd mee!

Montage van nieuwe railingdragers op een oude leuning

Let bij het kiezen van railingsteunen op de aansluiting van de drager op de leuning. Is jouw trapleuning rond of vlak (rechthoekig of vierkant)? Als hij rond is, is het belangrijk om vast te stellen welke diameter deze heeft, zodat de aansluiting zo strak mogelijk is. Er zijn namelijk dragers voor verschillende diameters leverbaar.

Dragers kunnen op verschillende manieren op de railing worden gemonteerd. Er zijn modellen die met behulp van schroeven worden gemonteerd, maar ook modellen die op de leuning worden gelast. Niet iedereen heeft natuurlijk de mogelijkheid om te lassen, dus als je kiest voor een schroefverbinding is de montage altijd een fluitje van een cent. Houd er wel rekening mee dat hiervoor gaten in de leuning moeten worden geboord.
Dan dient de steun nog op de muur te worden gemonteerd. Dit gebeurt in principe altijd middels een schroefverbinding.

Ben je op zoek naar persoonlijk advies of heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!