Fris je oude trapleuning op met nieuwe trapleuning houders

Je oude trapleuning opfrissen met nieuwe leuningdragers - RVS Blog
Je trappenhuis opknappen hoeft geen duur project te zijn en het aanschaffen van een hele nieuwe trapleuning is niet altijd nodig. Je bestaande leuning kun je heel gemakkelijk een nieuwe look geven door er nieuwe trapleuning houders onder te zetten!

Heb je zin om aan een nieuw DIY projectje te beginnen waarmee je je trappenhuis op een gemakkelijke én goedkope manier een update geeft? Bevestig dan eens nieuwe trapleuning houders aan je trapleuning. Je zult versteld staan van het verschil dat dit maakt!

Soorten trapleuning houders

Er zijn heel veel verschillende soorten leuninghouders waarmee je jouw handrailing kunt moderniseren. Maak een keuze op basis van je trapleuning en je persoonlijke smaak. Als je op zoek bent naar tijdloze trapleuning steunen die moeiteloos matchen bij hun omgeving, hoe die er ook uitziet, dan zijn trapleuning houders RVS de perfecte keuze. Het leuke is dat je kunt mixen & matchen, waardoor je een unieke leuning samenstelt.

Wil je iets hippers en stoerders? Dan raden we zwart aan, want dat is dé kleur van het moment. Ook voor geheel zwarte trapleuningen. Maar alleen trapleuning houders zwart zorgen ook voor een mooi contrast tegenover bijvoorbeeld een witte of houten leuning. Een andere mooie optie zijn trapleuninghouders messing. Messing heeft een antieke, maar toch warm effect op je trapleuning. Hoewel je hierbij in eerste instantie misschien een ouderwetse associatie hebt, past messing ook heel goed in moderne huizen en nieuwbouwwoningen. Daar heeft het ze juist een hele luxe uitstraling.

Trapleuning schilderen

Je kent ze wel: de ouderwetse houten trapleuningen die vaak in oude huizen te vinden zijn. Als het model van de leuning gewoon naar wens is, kun je de handrailing gemakkelijk moderniseren door deze bijvoorbeeld zwart of wit te schilderen. Kies voor een matte verf voor een strakke en eigentijdse afwerking en combineer de geschilderde railing met een RVS of mat zwarte trapleuning houder. Zo gaat jouw trappenhuis weer helemaal met de tijd mee!

Montage van nieuwe trapleuning steunen op een oude leuning

Let bij het kiezen van leuningdragers op de aansluiting van de drager op de leuning. Is jouw trapleuning rond of vlak (rechthoekig of vierkant)? Als hij rond is, is het belangrijk om vast te stellen welke diameter deze heeft, zodat de aansluiting zo strak mogelijk is. Er zijn namelijk dragers voor verschillende diameters leverbaar.

Beugels kunnen op verschillende manieren op de railing worden gemonteerd. Er zijn modellen die met behulp van schroeven worden gemonteerd, maar ook modellen die op de leuning worden gelast. Niet iedereen heeft natuurlijk de mogelijkheid om te lassen, dus als je kiest voor een schroefverbinding is de montage altijd een fluitje van een cent. Houd er wel rekening mee dat hiervoor gaten in de leuning moeten worden geboord.
Dan dient de steun nog op de muur te worden gemonteerd. Dit gebeurt in principe altijd middels een schroefverbinding.