Goedkope RVS ventilatieroosters kopen

Goedkope RVS ventilatieroosters kopen - RVS Blog
Tegenwoordig kun je op de meest uiteenlopende webshops goedkope RVS ventilatieroosters bestellen. Op RVS Land bieden wij een groot assortiment roosters aan tegen scherpe prijzen, maar op websites als Ebay en Chinese prijsvechters kun je ze nóg goedkoper vinden, spotgoedkoop zelfs. Als je dat weet, ben je gek als je vrijwillig een hogere prijs betaalt… Toch?

Wij besloten zo’n goedkoop RVS ventilatierooster eens te bestellen, we namen ons RVS ventilatierooster met bolle kap als uitgangspunt en zochten hetzelfde model op. Deze kostte op AliExpress slechts €1,95. In welke opzichten zouden deze nou van elkaar verschillen?

De eerste indruk

De foto’s op de website van AliExpress zien er prima uit. Er staat ook een lijntekening bij, waarop je de afmetingen van de aansluitbus en de lengte van het ventilatierooster kunt aflezen. De prijs van $2,22 trekt natuurlijk gelijk onze aandacht, en het rooster wordt voor slechts $0,11 opgestuurd vanuit China.

Minpuntjes zijn de typfouten en grammaticale fouten in de summiere Engelse omschrijving, zoals verkeerd gebruik van leestekens. Dit komt enigszins onprofessioneel over. Daarnaast staat er een notitie bij dat de randen van het rooster scherp zijn en dat je daarom wordt geadviseerd om handschoenen te dragen bij het monteren van het rooster. Dit is ook wat vreemd, dat lijkt ons niet de bedoeling.

Betaling en verzending

We konden gewoon eenvoudig via creditcard of iDeal betalen. Omdat het artikel uit China moet komen, wacht je wel langer op je bestelling, namelijk tussen de 2 en 4 weken. Als er geen haast bij is, is dat geen probleem.

Hoe bevalt het RVS bolrooster van AliExpress?

Scherpe en onafgewerkte randjes bij het AliExpress bolrooster - RVS Blog
Scherpe en onafgewerkte randjes bij het AliExpress bolrooster

Het luchtrooster werd binnen de gestelde termijn bezorgd, namelijk na 3 weken. Wat ons gelijk opviel waren de onafgewerkte randjes, zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het rooster. Dat verklaart de waarschuwing die in de tekst stond met betrekking tot het dragen van handschoenen bij het monteren van rooster. De randen zijn inderdaad scherp, dat ziet er niet netjes uit en met een beetje pech snijd je jezelf er ook nog aan. Daarnaast is het materiaal van het rooster erg dun en kwetsbaar, daardoor zitten er ook al wat deukjes en beschadigingen op. Als je erop tikt, klinkt het blikkerig. Als we kijken naar de achterkant, is ook de aansluitbus niet netjes op het rooster bevestigd.

Waarom kun je beter geen goedkope RVS ventilatieroosters kopen?

Omdat wij hogen eisen stellen aan de gevelroosters die wij verkopen, schrokken we erg van de kwaliteit van het goedkope ventilatierooster. We legden ons eigen rooster ernaast en de verschillen waren duidelijk te zien. Wat ook opviel, is dat het RVS van het RVS Land rooster veel netter en strakker geslepen is.

RVS ventilatieroosters kopen bij RVS Land

Het bolrooster van AliExpress is dan wel een stuk goedkoper, maar dat is ook duidelijk te merken aan het materiaal, het uiterlijk en de afwerking van het bolrooster. Als je op zoek bent naar een kwaliteitsproduct dat lang meegaat, kun je je RVS ventilatierooster dus beter bij RVS Land bestellen. Je betaalt iets meer, maar het is ook duidelijk waarom en waarvoor.

  • Het materiaal van het RVS Land rooster is dikker en kwalitatiever. Daarnaast is deze netjes afgewerkt, dus er zijn geen scherpe randjes waar je je aan kunt snijden. Het roestvast stalen oppervlak is mat geborsteld en strak geslepen.
  • Bij RVS Land leveren we dit RVS bolrooster inclusief een afdichtrubber die de ruimte tussen de muur en het rooster netjes afsluit, een afdruipdriehoek die waterstrepen langs de muur voorkomt en de benodigde bevestigingsschroeven, waarmee je het rooster gemakkelijk en snel kunt monteren. Doordat het rooster is voorzien van schroefgaten, zorg je voor een extra stevige montage ten opzichte van het AliExpress rooster zonder schroefgaten.
  • Bij RVS Land weet je van tevoren wat je koopt: de productinformatie is compleet, duidelijk én natuurlijk in het Nederlands. Bij de foto’s zit een lijntekening waarin alle maten staan aangegeven. Daarnaast is het rooster daadwerkelijk zoals op de foto’s: what you see is what you get.
  • Bij RVS Land hebben wij veel ventilatieroosters op voorraad, waaronder de bolroosters. Bij voorraadartikelen geldt: op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden. Je hoeft dus geen weken te wachten tot je het rooster in huis hebt.
  • RVS Land biedt de beste service en als je ons belt of een e-mail stuurt met vragen, voorzien we je natuurlijk graag van persoonlijk en professioneel advies.