Garderobestang blind monteren

Garderobestang blind monteren - RVS Blog
Een kledingroede met blinde muurflenzen is een populaire oplossing voor het ophangen van kleding in de slaapkamer, inloopkast of garderobe. Het kledingstang voor blinde montage heeft diverse voordelen, die we in dit blog zullen bespreken.

Wat is een kledingroede blind?

Een kapstok stang voor blinde montage wordt bevestigd met behulp van ronde muurflenzen, die een iets grotere diameter hebben dan de stang. De muurflenzen zijn voorzien van adapters, die later worden afgedekt met de muurflens. Op deze manier zie je na montage geen bevestigingsmaterialen meer. Dit zorgt voor een strak en minimalistisch eindresultaat.

Kledingstang in diverse stijlen

Een blinde kledingroede is verkrijgbaar in verschillende materialen, waardoor deze toepasbaar is in allerlei soorten interieurs. Een RVS garderobestang blind is tijdloos en past zowel bij klassieke als moderne interieurs. Als je op zoek bent naar een iets stoerdere garderobe, dan kun je beter kiezen voor een garderobestang zwart.

Kapstok stang op maat

Een garderobestang voor blinde montage is een rechte stang, die uitermate geschikt is voor montage in een nis. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de ruimte. Geef de afstand tussen de 2 muren door en je kledingstang wordt op de juiste maat gemaakt. Je hoeft zelf geen rekening te houden met de speling die je nodig hebt om de roede te kunnen bevestigen.

Hoe garderobestang blind ophangen?

In deze video laten we je stap voor stap zien hoe je een roede met blinde muurflenzen gemakkelijk en snel monteert.

Tips om je garderobe compleet te maken

  • Kies voor bijpassende kledinghangers om het plaatje compleet te maken. Door verschillende soorten hangers of hangers in een andere kleur te gebruiken, wordt het een rommelig. En een garderobe is het meest overzichtelijk als deze netjes en geordend is.
  • Accessoires zoals hoeden, mutsen, tassen en shawls kun je niet gemakkelijk kwijt aan een roede, het handigste is als je deze kunt neerleggen. Door een hoedenplank boven de garderobestang te monteren, kun je deze dicht bij de jassen opbergen zonder belangrijke ruimte in te hoeven leveren.
  • Hang niet constant alle jassen of kleding die je hebt aan je garderobe. In de zomer kun je bijvoorbeeld winterjassen die je voorlopig niet nodig hebt het beste ergens anders opbergen. Zo hangt je kapstok stang niet constant vol met kleding die niet wordt gedragen. In de winter kun je de kleding dan weer wisselen.