Hoe huisnummer ophangen?

Huisnummer monteren - RVS Blog
Bij het monteren van een huisnummer loop je wellicht tegen een aantal vragen aan. Met onze tips ga je goed voorbereid te werk en is het bevestigen van jouw huisnummer een fluitje van een cent.

Welk huisnummer kopen?

Huisnummers zijn er in enorm veel verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld RVS huisnummers, zwarte huisnummers en messing huisnummers, allemaal in uiteenlopende stijlen, afwerkingen en groottes. Als je niet zo goed weet waar je naar op zoek bent, kan de grote keuze overweldigend zijn. In ons blog helpen we je met het kiezen van een huisnummer.

Waar huisnummer plaatsen?

Voordat je je huiscijfer gaat ophangen, zul je je misschien afvragen wat de beste plek is voor een huisnummer. Hang het huisnummer op een goed zichtbare plek, zoals naast de voordeur, bij de garage of bij de brievenbus. Dit is belangrijk voor bezoekers, maar ook voor postbezorgers, koeriers en hulpdiensten. Zorg er ook voor dat het huisnummer contrasteert tegen de ondergrond om de leesbaarheid te bevorderen.

RVS Huisnummers - RVS Blog

Hang je huisnummer recht

Neem de tijd om ervoor te zorgen dat je je huisnummer recht monteert. Gebruik een waterpas om te controleren of het cijfer zowel horizontaal als verticaal gezien strak uitgelijnd is. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om het nummer te lezen, maar het ziet er ook netjes uit.

Montage instructie huisnummers

Voor onze eigen lijnen huisnummers vind je hieronder een duidelijke montage video. Deze huisnummers worden blind op de muur gemonteerd. Er zijn dus na montage geen bevestigingsmaterialen meer zichtbaar. Deze huiscijfers zijn aan de achterzijde voorzien van afstandhouders, waardoor ze 1 cm van de muur af staan. Het resultaat is een modern, strak en stijlvol huisnummer.

Bijpassend deurbeslag voordeur

Kan de rest van je entree ook nog wel een opfrisbeurt gebruiken? Met bijpassend deurbeslag voor de voordeur maak je een fantastisch geheel van jouw voordeur. Er zijn talloze mogelijkheden, zoals een mooie deurgreep, brievenbus of deurbel. Lees ook eens ons blog met tips over het opknappen van je voordeur met nieuw deurbeslag.