Hang in stijl jouw vlag uit

Hang in stijl jouw vlag uit - RVS Blog
Of het nou gaat om Koningsdag, Bevrijdingsdag, een trouwdag, het slagen voor een examen: er is altijd reden om de vlag uit te hangen! Dit voorjaar is het ideale moment om je oude vlaggenstok en vlaggenstokhouder te vervangen voor een moderne variant in RVS of mat zwart.

In Nederland vinden er jaarlijks diverse feestdagen en gelegenheden plaats waarbij veel landgenoten de vlag uit hangen. De Nederlandse vlag staat symbool voor de eenheid en onafhankelijkheid van ons Koninkrijk. Het feit dat we met zijn allen bij bepaalde gelegenheden massaal onze vlag uit de kast halen laat dan ook onze saamhorigheid zien: daar mogen we als Nederlanders trots op zijn!

Wanneer hang je de vlag uit?

In Nederland mag je als burger, wanneer je maar wil, de vlag uithangen. Op nationale feestdagen zoals Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag wordt dit dan ook door veel Nederlanders gedaan. Ook voor privé aangelegenheden en andere doeleinden kun je de vlag uithangen, bijvoorbeeld bij een huwelijk of bruiloft, wanneer je geslaagd bent voor je eindexamen of het behalen van een schooldiploma of het vieren van een jubileum.

Wanneer gebruik je een oranje wimpel?

Enkel op Koningsdag en op verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis wordt de vlag gecombineerd met een oranje wimpel.

Nationale vlag of provincievlag?

Wanneer hang je nou welke vlag uit? Die keuze ligt helemaal bij jou. Over het algemeen geldt: bij nationale feestdagen of gebeurtenissen wordt de Nederlandse vlag uitgehangen en bij gelegenheden die enkel in jouw regio of provincie plaatsvinden, kun je ook een provincievlag uithangen. Je kunt er bijvoorbeeld op Koningsdag ook voor kiezen om een provinciale vlag uit te hangen samen met een oranje wimpel. It’s up to you!

Nederlandse vlag - RVS Blog

Heb je een nieuwe vlaggenstok of vlaggenstokhouder nodig?

Voor welke gelegenheid je de vlag nu uithangt en welke vlag je dan ook hiervoor kiest, je hebt altijd een vlaggenstokhouder én een vlaggenmast nodig. Heb je deze nog niet en wil je dit graag in huis hebben voor een aankomende feestdag, zoals bijvoorbeeld Koningsdag, een bruiloft of een eindexamen? Bekijk dan eens ons assortiment RVS vlaggenstokhouders en vlaggenstokken. Kies voor stijlvol RVS of trendy mat zwart RVS. Je kunt een RVS vlaggenstokhouder bijvoorbeeld op je huis monteren bij de voordeur, een balkon of onder een (slaapkamer)raam op een verdieping.

Stijlvol buitendeurbeslag bij RVS Land

In ons assortiment vind je, naast vlaggenstokken en vlaggenstokhouders, een groot aanbod in hoogwaardig buitendeurbeslag om je voorgevel eruit te laten springen. Lees ook eens ons blog over het renoveren van je voordeur met RVS voordeurbeslag.