Hoe deurgreep monteren?

Hoe deurgreep monteren - RVS Blog
Deurgrepen zijn populair deurbeslag voor bijvoorbeeld een voordeur of schuifdeur. Maar hoe plaats je die nou eigenlijk? Wij leggen je uit waar je rekening mee moet houden bij het bevestigen en hoe je jouw deur voorziet van een stijlvolle handgreep.

Wat is hartafstand deurgreep?

Als je op zoek bent naar een deurgreep, dan zul je zien dat de term hartafstand vaak terug komt. De hartafstand is de hart op hart (afgekort h.o.h.) maat tussen de deurgreepsteunen. Dat wil dus zeggen de afstand tussen de boorgaten in de deur. De hartafstand is vooral belangrijk als je een bestaande deurgreep wil vervangen en dezelfde boorgaten wil gebruiken. Dan is het natuurlijk van belang dat de hartmaat overeenkomt.

Hoe hoog deurgreep plaatsen?

Hoe hoog je een deurgreep plaatst, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Er zijn hier geen regels voor. Bij een lange deurgreep heb je niet zo veel keuze voor de plaatsing op je deur, maar bij een korte handgreep heeft de plaatsing van je deurgreep een grote invloed op de verhoudingen en het gebruiksgemak.

Deurgreep voordeur bevestigen

Een deurgreep is een prachtige toevoeging aan een voordeur. Bij het plaatsen van een greep op een voordeur dien je wel rekening te houden met het sleutelrozet. Na montage wil je natuurlijk nog altijd goed bij het slot kunnen en de sleutel kunnen ronddraaien. Je zult de deurgreep dan dus iets meer naar binnen moeten plaatsen, zodat de deurgreep het sleutelgat niet overlapt. Als dat geen mogelijkheid is, dan kun je beter kiezen voor een deurgreep met schuine steunen. Deze kun je in dezelfde lijn als het sleutelgat monteren, zonder dat de handgreep het slot bedekt.

Handgreep kopen

Wat betreft de uitstraling van deurgrepen heb je volop keuze. Stem de stijl van de greep af op de deur en je woonstijl, zodat het deurbeslag een eenheid vormt met de omgeving. Je kunt gaan voor een RVS deurgreep of deurgreep zwart. Daarnaast zijn er ronde, rechthoekige of vierkante modellen in verschillende vormen.

Deurgreep monteren

De manier waarop je een deurgreep monteert kan per leverancier verschillen. Voor onze maatwerk deurgrepen hebben wij duidelijke montagevideo’s gemaakt waarin we stapsgewijs laten zien hoe het je een deurgreep eenvoudig op de deur bevestigt. Deze video’s vind je hieronder.

Blinde montage deurgreep

De meest strakke manier waarop je een deurgreep kunt monteren is blind. Blinde montage betekent dat het aan de binnenkant van de deur niet te zien is dat er aan de andere kant een deurgreep zit bevestigd.

Deurgreep doorgaand bevestigen

Bij doorgaande montage boor je de gaten door de deur heen. De boorgaten worden aan de binnenkant van de deur met stijlvolle ronde schijven afgewerkt.

Deurgreep dubbelzijdige montage

Bij paarsgewijze montage zit er aan beide kanten van de deur een deurgreep.

Deurgreep kiezen

Meer informatie over het kiezen van een deurgreep, bijvoorbeeld welke deurgreep je nodig hebt voor een glazen deur, vind je op onze informatiepagina over het bevestigen van een deurgreep.