Voordeur renovatie met RVS voordeurbeslag

RVS voordeurbeslag - RVS Blog
Wil jij je voordeur voorzien van nieuw deurbeslag, zoals een RVS deurgreep? In dit blog geven we je een fijne dosis inspiratie en tips & tricks.

Je kunt je voordeur natuurlijk op ieder moment voorzien van nieuw RVS voordeurbeslag, maar dan moet je er rekening mee houden dat de gaten van het oude beslag bedekt moeten worden. Daarom is het ideaal om je deurbeslag te vervangen op het moment dat de voordeur geschilderd wordt. Je kunt dan de oude gaten opvullen en er vervolgens overheen schilderen. Dan ga je terug naar een blank canvas waarmee je alle kanten op kunt. Ook vanuit een geheel nieuwe deur kun je het deurbeslag kiezen dat bij jouw smaak past.

In onze webshop vind je Intersteel voordeurbeslag, maar ook deurbeslag van andere hoogwaardige merken. Je hebt de keuze uit een groot assortiment in allerlei stijlen en vormen. Stel nu zelf jouw voordeurbeslag set samen!

RVS deurgreep

RVS deurgrepen zijn ontzettend populair voor voordeuren. En dat is niet zo gek, want een deurtrekker is niet alleen praktisch voor het openen en sluiten van je deur, maar ziet er ook prachtig uit. Van veel modellen zijn standaard maten leverbaar. Als hier niet de gewenste maat tussen zit, kunnen we ook een RVS deurgreep op maat maken. En geen zorgen, hiervoor betaal je bij RVS Land niet de hoofdprijs. Je kunt kiezen uit een ronde, rechthoekige of vierkante deurgreep.

Twijfel je over de lengte van jouw nieuwe voordeurgreep? Dit is helemaal afhankelijk van je eigen smaak. Als het aan ons ligt, zouden we gaan voor een zo lang mogelijke stang.

RVS deurstangen zijn verkrijgbaar voor blinde, doorgaande en dubbelzijdige montage. Weet je niet zeker wat voor trekstang je nodig hebt? Bekijk dan onze pagina met informatie over de montagemogelijkheden van deurgrepen.

RVS voordeurknop

Houd je van een iets meer eenvoudige afwerking voor jouw voordeur? Kies dan voor een RVS voordeurknop in rond of vierkant. Ook voor een Intersteel voordeurknop ben je bij RVS Land aan het juiste adres. Deurknoppen zijn net zoals deurgrepen leverbaar voor verschillende montagemogelijkheden:

  • Doorgaande montage: de deurknop wordt door de deur heen gemonteerd en aan de binnenzijde afgewerkt met een sierdop;
  • Dubbelzijdige montage: de voordeurknop wordt door de deur heen gemonteerd en aan de binnenzijde verbonden met een deurkruk;
  • Eenzijdige montage: de knop wordt d.m.v. een montageplaat enkelzijdig tegen de deur gemonteerd.

RVS deurkruk aan de binnenkant van de voordeur

Een blinde of doorgaande deurgreep of een deurknop voor dubbelzijdige montage combineer je aan de binnenkant van de deur met een RVS deurkruk op rozet. Normaalgesproken koop je van een deurklink een paar, maar in dit geval heb je er maar één nodig. Speciaal hiervoor zijn er gatdelen verkrijgbaar: enkele klinken voor montage aan één zijde van de deur. Sommige varianten zijn leverbaar voor zowel links- als rechtsdraaiende deuren, andere varianten zijn weer voor beide draairichtingen geschikt. Dit staat altijd vermeld in onze productomschrijvingen. In de afbeeldingen hieronder zie je duidelijk wanneer je deur linksdraaiend is en wanneer deze rechtsdraaiend is.

Is er van een bepaald model deurkruk geen gatdeel leverbaar? Dan kun je er ook voor kiezen om een paar te bestellen en slechts één kruk hiervan te gebruiken.
Denk er bij de koop van een gatdeel aan dat een deurkrukstift niet is inbegrepen. Je hebt in dit geval een andere wisselstift nodig die apart meebesteld dient te worden.

RVS veiligheidsrozetten of veiligheidsbeslag

Als je hebt gekozen voor een deurgreep of deurknop, dan heb je ook losse RVS veiligheidsrozetten nodig. Bij deze rozetten zul je zien dat er vaak gesproken wordt van een SKG keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw, dit is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op hun sterkte en duurzaamheid. Wanneer het deurbeslag voldoende inbraakwerend is, mag het een bepaald aantal sterren voeren. Het aantal sterren geeft aan hoe inbraakwerend het beslag is. Daarnaast is het slim om te kiezen voor rozetten met kerntrekbeveiliging. Dit wil zeggen dat het rozet voor de buitenkant van de deur is beschermd tegen het uitboren en uittrekken van de cilinderkern.

Je kunt ook kiezen voor RVS veiligheidsbeslag op schild. In deze veiligheidsschilden zit zowel een voordeurknop als veiligheidsrozet verwerkt. Zo sla je twee vliegen in één klap. Het deel voor de binnenkant van de deur is voorzien van een deurklink.

RVS brievenbus of briefplaat

RVS briefplaten zitten in de deur, wat handig is omdat je dan niet naar buiten hoeft om je post te verzamelen. Briefkleppen zijn er in allerlei uitvoeringen. Let bij het vervangen van de brievenbusklep goed op de afmetingen van het gat in de deur. Volgens PostNL dient de inworpmaat van briefplaten minimaal 265 x 30 mm zijn.

Aan de binnenkant van de voordeur kun je een RVS tochtklep monteren. Met een tochtwering houd je de warmte binnenshuis en voorkom je tocht zo veel mogelijk.

Je kunt ook voor een losse RVS brievenbus aan de muur naast je voordeur kiezen.

RVS beldrukker of deurbel

Als je al het bovenstaande voordeurbeslag al hebt vervangen, dan kan een RVS deurbel ook niet ontbreken. Kies voor de vorm en afwerking die het best bij jouw stijl past: rond, ovaal, vierkant of rechthoekig. Het belmechanische van onze opbouw beldrukkers wordt aangesloten op de twee kabels van je deurbelsysteem.

RVS huisnummer en/of naambord

Een duidelijk RVS huisnummer is essentieel voor een goede vindbaarheid van je huis. Je kunt kiezen voor een los huisnummer en indien gewenst een naambord, maar je kunt ook een RVS huisnummerbord laten maken waarin zowel een naam als een huisnummer zit verwerkt. De huisnummerborden in onze webshop zijn voorzien van laser uitgesneden cijfers en letters. Met zo’n uniek bord steel jij de show in je straat.
RVS huisnummers zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Kleinere huisnummers, zoals met een hoogte van 12 cm, zijn ideaal voor huizen die direct aan de stoep of de straat liggen. Extra grote huisnummers van een halve meter zijn weer perfect als je huis zich wat verder van de straat bevindt. Wij hebben een apart artikel geschreven over het kiezen van een huisnummer of naambord.

Metamorfoses met RVS voordeurbeslag

Ben jij benieuwd wat voor verschil RVS deurbeslag kan maken? Hieronder vind je een aantal voor en na foto’s van onze tevreden klanten.

Mat zwart voordeurbeslag

Bij al het deurbeslag dat we in dit blog hebben behandeld, kun je ook kiezen voor een mat zwarte afwerking. Niet alleen in het interieur zijn mat zwarte woonaccessoires enorm populair, ook voor buiten zijn ze niet meer weg te denken in de woonwereld. Mat zwart is net wat industriëler en pittiger. Ontdek dus ook gauw ons assortiment mat zwart voordeurbeslag.