Retro deurbeslag: niet alleen voor oude huizen

Retro deurbeslag - RVS Blog
Voor het creëeren van eenheid in en om je huis speelt deurbeslag een grote rol. Je kunt ervoor kiezen om het deurbeslag aan te passen op het soort huis waarin je woont, of om het deurbeslag aan te passen aan een bepaalde woonstijl die je wil creëeren. Tegenwoordig is klassiek deurbeslag erg populair. Wij vertellen je alles over deze trend.

Klassiek deurbeslag zou je in eerste instantie linken aan ouderwets deurbeslag dat niet meer past bij deze tijd. Maar niets is minder waar! Nog altijd wordt er volop gebruik gemaakt van retro deurbeslag.

Wat is ouderwets deurbeslag?

Dit soort deurbeslag is een moderne interpretatie van ouderwetse deuraccessoires. Het kan variëren van klassieke deurklinken en handgrepen tot messing deurbeslag met een oudere uitstraling. Retro deurbeslag is meestal gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal, nikkel of messing en wordt geleverd in verschillende afwerkingen, zoals zwart, glanzend of verouderd.

Benadruk de charme van een oud huis met klassiek deurbeslag

Retro deurbeslag past goed bij huizen met een vintage uitstraling, zoals historische huizen, koloniale huizen en huizen uit de jaren 20 en 30. Jaren 30 deurbeslag of vintage deurbeslag kan een mooie aanvulling zijn op de architectonische stijl van je huis en helpen bij het creëren van een gevoel van geschiedenis en karakter. Kortom: klassiek deurbeslag is de perfecte manier om de authenticiteit van een ​​traditioneel huis te vergroten.

Retro deurbeslag is ook geschikt voor moderne huizen

Wie dacht dat landelijk deurbeslag alleen geschikt was voor oude huizen, heeft het mis. Juist in deze tijd wordt er vaak een mix gemaakt van verschillende woonstijlen om een uniek interieur te creëeren. Dus ook in nieuwbouwhuizen wordt er volop gebruik gemaakt van ouderwets deurbeslag. Retro deurklinken kunnen hartstikke goed werken in moderne huizen die worden ingericht met een retro-stijl of mid-century modern design.

Tips voor het kiezen van landelijk deurbeslag

  1. Kies een afwerking die past bij de stijl van je huis en interieur. Getrommeld messing, mat zwart en hoogglans gepolijst zijn populaire keuzes voor een vintage uitstraling.
  2. Zorg ervoor dat het ontwerp van het deurbeslag past bij de stijl van de deur en het huis. Bij een drukke deur met glazen panelen kun je bijvoorbeeld beter voor een rustige deurklink kiezen. En bij een vlakke houten deur vangt een decoratieve deurkruk direct je blik.