De 10 voordelen van een RVS trapleuning

De 10 voordelen van een RVS trapleuning - RVS Blog
Een trappenhuis is niet compleet zonder een trapleuning. Een trapleuning zorgt niet alleen voor veiligheid bij het op- en aflopen van de trap, maar bepaalt ook de uitstraling van jouw interieur. Er zijn talloze varianten te koop, waardoor de kans groot is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit blog vertellen we je waarom een RVS trapleuning een slimme keuze is.

1. Een RVS trapleuning past in elk interieur en exterieur

Van landelijk en traditioneel tot modern en industrieel: een RVS trapleuning past in elke woonstijl en is geschikt voor zowel binnen als buiten. Bovendien past RVS tegen elke kleur achterwand of trap. RVS heeft namelijk een unieke uitstraling en kleur, wat moeiteloos matcht met haar omgeving. Met een RVS trapleuning maak je jouw trappenhuis, voortuin of achtertuin helemaal af.

2. Met RVS kies je voor betaalbaar design

Wil je je buitentrap of binnentrap een nieuw uiterlijk geven zonder er een fortuin aan uit te geven, dan is het vervangen van je trapleuning een goede optie. Wist je dat je in onze webshop al een RVS trapleuning op maat kunt kopen vanaf  €63,-? Daarnaast monteer je de trapleuning zelf, waardoor je montagekosten bespaart. Het monteren is veel gemakkelijker dan je denkt, ook jij kunt dit! Verderop in dit blog lees je hier meer over.

3. Grote keuze in modellen van RVS trapleuningen

RVS trapleuningen zijn leverbaar in vele modellen. Allereerst kies je voor een vorm trapleuning: rond, vierkant of rechthoekig. Binnen die modellen kun je vervolgens kiezen voor diverse leuningdragers. Op deze manier stel je je eigen trapleuning samen. Onze meest verkochte model is trapleuning Amsterdam: dit is een ronde trapleuning met een strakke leuningdrager. Ga je liever voor een strakkere look? Overweeg dan een rechthoekige of vierkante trapleuning.

4. RVS is onderhoudsarm

Een RVS trapleuning heeft weinig onderhoud nodig. Af en toe afnemen met een vochtige doek is voldoende. Om er een mooie glans op te krijgen kun je de trapleuning eens in de zoveel tijd behandelen met een RVS Cleaner.

5. Een RVS trapleuning is aan te passen aan je oude leuning

Is jouw trappenhuis al voorzien van een trapleuning en wil je deze vervangen? Geef ons de posities van de oude leuningdragers door en wij houden hiermee rekening met het produceren van je nieuwe RVS leuning. Zo komen de leuningdragers van je nieuwe trapleuning op precies dezelfde plek als bij je oude leuning. Dat scheelt weer meer gaten boren en herstellen!

6. Een RVS trapleuning is makkelijk zelf op te meten

Om je te helpen met het opmeten hebben we een opmeetinstructie opgesteld. Hierin omschrijven we ook met welke factoren je rekening dient te houden bij het opmeten.

7. Een RVS trapleuning is gemakkelijk zelf te monteren

Wanneer je bij ons een trapleuning bestelt, wordt deze compleet geleverd inclusief alle bevestigingsmaterialen en duidelijke montage instructie. Het enige wat je nog nodig hebt is een boormachine. Zo wordt het monteren van jouw leuning een fluitje van een cent!

8. RVS trapleuning op maat gemaakt

Niet elke trap is hetzelfde. Daarom kan het in sommige gevallen een uitdaging zijn om een standaard trapleuning te monteren. In die gevallen denken we graag met je mee voor een maatwerk oplossing. Zo kunnen we bijvoorbeeld onderdelen aflassen en bochten creëeren in een trapleuning.

9. RVS verkleurt niet

RVS is een duurzaam materiaal en gaat jarenlang mee. Vroeger werden in de meeste woonhuizen houten trapleuningen gemonteerd met aluminium leuningdragers. Na verloop van tijd verkleuren houten leuningen en worden gebruikssporen zichtbaar. Bij een RVS trapleuning is dit niet het geval. Roestvast staal behoudt haar uitstraling en blijft altijd mooi.

10. Mogelijkheid voor LED verlichting in een RVS trapleuning

Wil je een echte eyecatcher als trapleuning, dan is een RVS trapleuning met LED verlichting iets voor jou! De verlichting zorgt ervoor dat jouw trap altijd verlicht is, waardoor je altijd veilig de trap kunt op- en aflopen. Vooral voor donkere trappen is dit ideaal. Daarnaast zorgt het licht voor een geweldige sfeer in huis.

Extra tips voor een stijlvol interieur met een RVS trapleuning:

Ben je al overtuigd? Bekijk dan vooral eens ons grote assortiment RVS trapleuningen in onze webshop. Lees ook onze blogs over het gebruik van RVS in je interieur en het onderhoud van RVS.