10 voordelen van een RVS trapleuning

De 10 voordelen van een RVS trapleuning - RVS Blog
Er zijn zo veel soorten trapleuningen te koop, waardoor de kans groot is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit blog vertellen we je waarom een RVS trapleuning een slimme keuze is.

Een trappenhuis is niet compleet zonder een trapleuning. Een trapleuning zorgt niet alleen voor veiligheid bij het op- en aflopen van de trap, maar bepaalt ook de uitstraling van jouw interieur. Op beide vlakken zit je met een RVS trapleuning helemaal goed. Om de volgende 10 redenen is een RVS trapleuning dan ook de beste keuze voor ieder huis.

1. Een RVS trapleuning is sterk

Bij een trapleuning speelt veiligheid een grote rol. Een trapleuning is er immers om beet te pakken op het moment dat je weg glijdt of extra ondersteuning nodig hebt. Roestvrij staal, of RVS, is een populair materiaal voor trapleuningen omdat het duurzaam en sterk is. Het behoudt zijn vorm, kan tegen een stootje en kan voldoende gewicht dragen.

2. Een RVS trapleuning is geschikt voor binnen én buiten

RVS heeft een hoge corrosiebestendigheid en is daardoor niet alleen geschikt voor binnen, maar ook voor buiten. Op deze manier kun je de trapleuning langs een trap of balustrade in je voor- of achtertuin matchen met de trapleuningen die je binnen ophangen. Op deze manier maak je écht een geheel van je interieur en exterieur.

3. RVS is tijdloos en past overal bij

Van landelijk en traditioneel tot modern en industrieel: een RVS trapleuning past in elke woonstijl. Bovendien staat RVS mooi tegen elke kleur achterwand of trap. RVS heeft namelijk een unieke uitstraling en kleur, die moeiteloos matcht met haar omgeving. Met een RVS trapleuning maak je jouw trappenhuis helemaal af.

Daarnaast zijn RVS trapleuningen leverbaar in vele modellen. Allereerst kies je voor een vorm trapleuning: rond, vierkant of rechthoekig. Binnen die modellen kun je vervolgens kiezen voor diverse trapleuninghouders. Op deze manier stel je je eigen trapleuning samen. Meestal wordt er gekozen voor een ronde trapleuning. Ga je liever voor een strakkere look? Overweeg dan een rechthoekige of vierkante vorm.

4. Een RVS trapleuning is goedkoop

Wil je je buitentrap of binnentrap een nieuw uiterlijk geven zonder er een fortuin aan uit te geven, dan is het vervangen van je trapleuning een goede optie. Wist je dat je in onze webshop al een RVS trapleuning op maat kunt kopen vanaf zo’n 60 euro? En het monteren van een trapleuning is helemaal niet moeilijk, waardoor je dit makkelijk zelf kunt doen. Daardoor bespaar je ook weer montagekosten!

5. RVS trapleuning op maat gemaakt

Niet elke trap is hetzelfde. Daarom kan het in sommige gevallen een uitdaging zijn om een standaard trapleuning te monteren. In die gevallen denken we graag met je mee voor een maatwerk oplossing. Zo kunnen we bijvoorbeeld onderdelen aflassen en bochten creëeren in een trapleuning.

6. Een RVS trapleuning is aan te passen aan je oude leuning

Wil je je oude trapleuning vervangen door een RVS trapleuning? Geef ons de posities van de oude trapleuningbeugels door en wij houden hiermee rekening met het produceren van je nieuwe RVS leuning. Zo komen de leuninghouders van je nieuwe trapleuning op precies dezelfde plek als bij je oude leuning. Dat scheelt weer meer gaten boren, herstellen en stucen!

7. Een RVS trapleuning is makkelijk zelf op te meten en te monteren

Je hoeft geen professional te zijn om een trapleuning in te meten en te monteren. Wij bieden alle informatie die je nodig hebt om dit helemaal zelf te doen! Om je te helpen met het opmeten hebben we een handige inmeetinstructie opgesteld. Hierin omschrijven we ook met welke factoren je rekening dient te houden bij het opmeten.

Wanneer je bij ons een trapleuning bestelt, wordt deze compleet geleverd inclusief alle bevestigingsmaterialen. In onze webshop vind je bij ieder model trapleuning een duidelijke montage instructie. Het enige wat je nog nodig hebt is een boormachine. Zo is het monteren van jouw leuning een fluitje van een cent!

8. RVS is onderhoudsarm en verkleurt niet

Een RVS trapleuning heeft weinig onderhoud nodig om er als nieuw uit te blijven zien. Vroeger werden in de meeste woonhuizen houten trapleuningen gemonteerd met aluminium leuningdragers. Na verloop van tijd verkleuren houten leuningen en worden gebruikssporen zichtbaar. Bij een RVS trapleuning is dit niet het geval. Roestvast staal behoudt haar uitstraling en blijft altijd mooi.

9. Zwarte trapleuning

RVS is op zichzelf een prachtig materiaal, maar je kunt ook kiezen voor een RVS trapleuning in het zwart. Op deze manier profiteer je nog steeds van alle voordelen van RVS, maar dan met een andere look. Onze zwarte trapleuningen zijn voorzien van een super stevige zwarte fijnstructuur coating, waardoor je er jarenlang plezier van zal hebben. Een zwarte trapleuning is stoer en contrasterend, waardoor deze lekker opvalt in je interieur.

10. RVS trapleuningen met LED

Wil je een echte eyecatcher als trapleuning, dan is een trapleuning met LED iets voor jou! De verlichting zorgt ervoor dat jouw trap altijd verlicht is, waardoor je altijd veilig de trap kunt op- en aflopen. Vooral voor donkere trappen is dit ideaal. Daarnaast zorgt het licht voor een geweldige sfeer in huis.