Laat je huis veilig achter tijdens de vakantie

De vakantieperiode is in volle gang: hoog tijd om er even lekker tussenuit te gaan! Helaas is de zomer ook een populaire periode voor inbrekers, waardoor het percentage woninginbraken aanzienlijk stijgt. Met onze tips beveilig je je huis tegen inbraak en kun je met een gerust gevoel van je vakantie genieten!

1. Zorg voor SKG3 gekeurd veiligheidsbeslag

Veiligheidsbeslag voor voordeuren en buitendeuren zorgt voor een goede bescherming van jouw woning. Een set veiligheidsbeslag bestaat uit 2 schilden: één voor de binnenzijde en één voor de buitenzijde van de deur. Het schild voor de binnenzijde is voorzien van zichtbare schroeven, waardoor het voor inbrekers onmogelijk is de schilden de demonteren vanaf de buitenzijde.

Hang- en sluitwerk dat door SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) inbraakwerend wordt bevonden, wordt gecertificeerd met het SKG keurmerk. De mate van inbraakwerendheid wordt aangeduid met één, twee of drie sterren. Drie sterren is uiteraard het meest inbraakwerend. Wanneer een product is voorzien van een SKG certificaat, voldoet deze aan de Nederlandse Norm (NEN5089) voor sterkte en duurzaamheid.
Deurbeslag zonder SKG keurmerk is gemakkelijk te demonteren en te forceren. Hierdoor kan de profielcilinder worden afgebroken en wordt inbraak een fluitje van een cent.

KeurmerkInbraakwerendheid
SKG*Standaard, 3 minuten niet-zelfstandig inbraakwerend
SKG**Zwaar, 3 minuten zelfstandig inbraakwerend
SKG***Extra zwaar, 5 minuten zelfstandig inbraakwerend

Zó herken je SKG gekeurd veiligheidsbeslag:

  • Het buitenschild is dikker dan het binnenschild
  • Er zijn geen bevestigingsschroeven aan de buitenzijde aanwezig
  • Het deurbeslag is zichtbaar en onuitwisbaar voorzien van een SKG*, SKG** of SKG*** keurmerk
  • De cilinder steekt niet uit het buitenschild

2. Kies voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging

Kerntrekken is een populaire methode om in te breken, waarbij de inbreker een schroef in de cilinder schroeft en hiermee de cilinder uit het slot trekt. Hierdoor komt de inbreker gemakkelijk binnen. Daarom raden wij aan veiligheidsbeslag toe te passen waarin een anti-kerntrek cilinder zit: dit noemen we kerntrekbeveiliging. Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging is altijd voorzien van het SKG*** keurmerk.

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging is verkrijgbaar in twee verschillende vormen:


3. Voorzie je ramen van raamkrukken met slot

Vergeet vooral de ramen niet bij het afsluiten van je woning! Bescherm niet alleen je deuren, maar ook je ramen met afsluitbaar RVS veiligheidsbeslag. Ook onze veiligheids raamkrukken zijn SKG gekeurd en hiermee extra (zwaar) inbraakwerend. Deze zijn voorzien van een slot waarmee je de ramen kunt afsluiten wanneer je je huis verlaat.


Bekijk ons grote aanbod buitendeur- en veiligheidsbeslag

Met ons grote assortiment aan buitendeur- en veiligheidsbeslag maak je je voordeur helemaal compleet! Van beldrukkers en huisnummers tot briefplaten en voordeurknoppen: in onze webshop koop je alle soorten deurbeslag voor jouw voordeur of buitendeur.

Ook als je op zoek bent naar trendy mat zwart voordeurbeslag: in onze webshop vind je een complete categorie deurbeslag in stijlvol mat zwart!