Laat je huis veilig achter tijdens de vakantie

De vakantieperiode komt er weer aan! Heb jij ook al zo’n zin om er lekker tussenuit te gaan? Helaas is de zomer ook een populaire tijd voor inbrekers, waardoor het percentage woninginbraken aanzienlijk stijgt. Met onze tips voor veilig deurbeslag bescherm je je huis tegen inbraak en kun je met een gerust gevoel van je vakantie genieten!

Veiligheidsbeslag is een type deurbeslag voor een voordeur of buitendeur, dat speciaal is ontworpen om inbraken te voorkomen. Denk hierbij aan veiligheidsschilden en veiligheidsrozetten. Veiligheidsbeslag is zo ontworpen dat ze moeilijk te manipuleren zijn of te forceren voor inbrekers, waardoor de kans op een succesvolle inbraakpoging wordt verminderd. Veiligheidsbeslag is er in verschillende materialen en stijlen. Zo is RVS veiligheidsbeslag een tijdloze en duurzame keuze, maar je kunt ook voor veiligheidsbeslag zwart gaan voor een wat stoerdere look. Maar waar moet je nu precies op letten bij het kopen van veiligheidsbeslag voor een buitendeur? Wij zetten alle aandachtspunten voor je op een rijtje.

Zorg voor SKG gekeurd veiligheidsbeslag

Hang- en sluitwerk dat door SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) inbraakwerend wordt bevonden, wordt gecertificeerd met het SKG keurmerk. De mate van inbraakwerendheid wordt aangeduid met één, twee of drie sterren. Drie sterren is uiteraard het meest inbraakwerend. Wanneer een product is voorzien van een SKG certificaat, voldoet deze aan de Nederlandse Norm (NEN5089) voor sterkte en duurzaamheid.
Deurbeslag zonder SKG keurmerk is gemakkelijk te demonteren en te forceren. Hierdoor kan de profielcilinder worden afgebroken en wordt inbraak een fluitje van een cent.

KeurmerkInbraakwerendheid
SKG*Standaard, 3 minuten niet-zelfstandig inbraakwerend
SKG**Zwaar, 3 minuten zelfstandig inbraakwerend
SKG***Extra zwaar, 5 minuten zelfstandig inbraakwerend

Zó herken je SKG gekeurd veiligheidsbeslag

  • Het rozet of schild voor de buitenzijde van de deur is dikker dan het deel aan de binnenzijde
  • Er zijn geen bevestigingsschroeven aan de buitenzijde aanwezig, waardoor het voor inbrekers onmogelijk is om het deurbeslag te demonteren vanaf de buitenzijde
  • Het deurbeslag is zichtbaar en onuitwisbaar voorzien van een SKG*, SKG** of SKG*** keurmerk
  • De cilinder steekt niet uit het buitenschild

Kies voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging

Kerntrekken is een populaire methode om in te breken, waarbij de inbreker een schroef in de cilinder schroeft en hiermee de cilinder uit het slot trekt. Hierdoor komt de inbreker gemakkelijk binnen. Daarom raden wij aan veiligheidsbeslag toe te passen waarin een anti-kerntrek cilinder zit: dit noemen we kerntrekbeveiliging. Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging is altijd voorzien van het SKG*** keurmerk.

Voorzie je ramen van raamkrukken met slot

Vergeet vooral de ramen niet bij het afsluiten van je woning! Bescherm niet alleen je deuren, maar ook je ramen met afsluitbaar veiligheidsbeslag. Ook RVS veiligheids raamkrukken zijn SKG gekeurd en hiermee extra (zwaar) inbraakwerend. Deze zijn voorzien van een slot waarmee je de ramen kunt afsluiten wanneer je je huis verlaat.

Voordeurbeslag voor een mooie entree

Met alleen veiligheidsbeslag is je voordeur nog niet compleet. Er zijn allerlei soorten deurbeslag verkrijgbaar om je entree helemaal af te maken. Wat dacht je van een mooie deurgreep, brievenbus, deurbel of huisnummer? Werk je gehele voordeur in dezelfde stijl en kleur af om er echt een geheel van te maken.