Wat kost een stalen trapleuning?

Wat kost een stalen trapleuning? - RVS Blog
Vaak krijgen wij de vraag hoeveel een trapleuning nou eigenlijk kost. Aangezien elke trap en elke situatie anders is, hebben wij geen éénduidig antwoord hierop. Het berekenen van de prijs van jouw nieuwe trapleuning gaat echter heel snel en gemakkelijk!

Als je interesse hebt in een nieuwe trapleuning dan is het een logische vraag hoeveel dit je gaat kosten. Echter is ieder trappenhuis anders en zijn er geen standaard maten als het op trapleuningen aankomt. De prijs hangt af van een aantal factoren, die wij hieronder voor je toelichten.

Kies je voor een roestvast stalen of een zwarte trapleuning?

Allereerst is het van belang om te bepalen wat het uiterlijk wordt van je nieuwe trapleuning. Een tijdloze RVS trapleuning past bij elk interieur. Daarnaast gaat roestvast staal goed samen met elke kleur muur en trap. Maar je kunt ook kiezen voor een zwarte trapleuning. Deze trapleuning is gemaakt van roestvast staal, maar is voorzien van een stoere mat zwarte fijnstructuur coating. Dit is een perfecte keuze als je op zoek bent naar een trendy en industriële leuning. Omdat een zwarte trapleuning moet worden gecoat en er dus meer werk en materiaal bij komt kijken, is deze duurder dan een RVS trapleuning.

Uit hoeveel delen bestaat jouw trapleuning?

Het kan zijn dat de muur langs jouw trap uit één recht stuk bestaat, dan heb je aan één trapleuning voldoende. Maar veel trappenhuizen hebben één of meerdere hoeken. In dat geval heb je meerdere losse trapleuningen nodig. Op ieder stuk muur plaats je een losse leuning. Het spreekt voor zich dat hoe meer leuningen je nodig hebt, hoe hoger de totaalprijs wordt.

Wat is de lengte van jouw trapleuning?

Iedere trapleuning wordt speciaal voor jou op maat gemaakt: iedereen heeft immers een andere lengte nodig. Dan moet je natuurlijk wel weten hoe lang jouw trapleuning moet worden. Voor een langere leuning is meer materiaal nodig dan voor een korte. Dus hoe langer de leuning, hoe duurder deze wordt.

Het inmeten van je trapleuning lijkt in eerste instantie misschien moeilijk, maar dat is het zeker niet. In ons blog over het inmeten van een trapleuning leggen we je alles duidelijk uit.

Hoeveel leuninghouders heeft jouw trapleuning?

De lengtes van trapleuningen zijn opgedeeld in een aantal lengtecategorieën. Bij elke lengtecategorie hoort een standaard aantal leuningdragers, hier hoef je zelf niet over na te denken. Bij een trapleuning met een lengte tot 150 cm horen bijvoorbeeld 2 leuningdragers. Bij langere trapleuningen heb je bijvoorbeeld 3 of 4 leuningdragers nodig.

In de meeste gevallen adviseren we om voor zo weinig mogelijk leuningdragers te kiezen. Er zijn echter uitzonderingen, bijvoorbeeld als de trapleuning intensief wordt gebruikt door kinderen die er speels mee omgaan of ouderen die de trapleuning stevig beet pakken en extra steun nodig hebben. In deze gevallen adviseren wij een extra leuningdrager. Hierdoor wordt de trapleuning natuurlijk ietsje duurder.

Hoe bereken ik de prijs van een stalen trapleuning?

Als je voor jezelf een antwoord hebt op alle bovenstaande punten, dan kun je de prijs van jouw trapleuning berekenen op de productpagina van het gewenste model leuning. Vervolgens bestel je jouw nieuwe trapleuning gemakkelijk online. Je trapleuningen worden netjes en stevig verpakt bij jou thuis bezorgd en dan hoef je alleen nog maar te monteren! Ook het monteren van je trapleuning is een fluitje van een cent.

Trapleuning trends 2023

De woontrends voor 2023 zijn natuurlijk en organisch. We willen het thuis gezellig, warm en huiselijk maken. Dat vertaalt zich naar aardetinten, zachte materialen en ronde vormen. Wil je hierop inspelen met de keuze voor je trapleuningen? Dan ben je met een ronde trapleuning dit jaar helemaal on trend.
En als je voor een ronde RVS trapleuning gaat, hoef je niet bang te zijn dat je je trapleuning volgend jaar weer moet vervangen als de trend verandert. RVS is een neutraal materiaal dat prachtig opgaat in de omgeving, of dat nou beigetinten of knalkleuren zijn. Met een RVS handleuning kun je dus jaren vooruit!

Ronde trapleuning - RVS Land

Wordt je trap in zijn geheel gerenoveerd? Vloerbedekking is qua bekleding terug van weggeweest, want een hoogpolig tapijt in een natuurlijke kleur sluit perfect aan bij de trends voor 2023. Maar als je een stoffen bekleding niet ziet zitten, dan kun je ook gaan voor een warme houtsoort; minstens zo mooi, alleen net iets praktischer.