Wat kost een stalen trapleuning?

Wat kost een stalen trapleuning? - RVS Blog
Stalen trapleuningen zijn ontzettend populair. Vaak krijgen wij de vraag hoeveel een trapleuning nou eigenlijk kost. Hoewel er geen éénduidig antwoord hierop is omdat elke trap anders is, kun je wel heel gemakkelijk de prijs voor jouw nieuwe trapleuning berekenen.

Als je op zoek bent naar een nieuwe trapleuning is het een logische vraag hoeveel dit je gaat kosten. Omdat ieder trappenhuis anders is, zijn er geen standaard maten als het op trapleuningen aan komt. De prijs van een trapleuning is afhankelijk van een aantal factoren, die wij hieronder voor je toelichten.

Roestvrij stalen trapleuning of trapleuning zwart?

Allereerst is het van belang hoe je nieuwe trapleuning eruit moet zien. Een tijdloze RVS trapleuning past in elk interieur. Daarnaast gaat roestvast staal goed samen met elke kleur muur en trap. Maar je kunt ook kiezen voor een zwarte trapleuning. Dit is een perfecte keuze als je op zoek bent naar een moderne leuning. Een zwarte trapleuning is vaak duurder dan een RVS trapleuning, omdat een zwarte trapleuning zwart gemaakt moet worden: dit kost meer arbeid en materiaal.

Hoeveel trapleuningen heb je nodig?

Als de muur langs jouw trap uit één recht stuk bestaat heb je aan é´én trapleuning voldoende. Maar veel trappenhuizen hebben één of meerdere hoeken, waardoor je ook meerdere trapleuningen nodig hebt. Op ieder stuk muur plaats je dan een losse leuning. Het spreekt voor zich dat hoe meer leuningen je nodig hebt, hoe hoger de totaalprijs wordt.

Lengte trapleuning bepalen

De benodigde lengte van de trapleuning kun je eenvoudig opmeten in je trappenhuis. Het inmeten van een trapleuning lijkt in eerste instantie misschien moeilijk, maar dat is het zeker niet. Hoe langer de leuning, hoe duurder deze wordt: voor een lange trapleuning is immers meer materiaal nodig dan voor een korte leuning.

Aantal trapleuninghouders bepalen

Een trapleuning wordt tegen de muur gemonteerd met trapleuninghouders. Hoe langer de trapleuning, hoe meer leuninghouders je nodig hebt voor een stevige montage.

In grote lijnen is ons advies voor het aantal trapleuninghouders:

  • Lengte t/m 2 meter: 2 leuningdragers
  • Lengte tussen 2 en 3 meter: 3 leuningdragers
  • Lengte tussen 3 en 4 meter: 4 leuningdragers
  • Lengte tussen 4 en 5 meter: 5 leuningdragers

Als de trapleuning intensief wordt gebruikt, bijvoorbeeld door kinderen die er speels mee omgaan of ouderen die de trapleuning stevig beet pakken en extra steun nodig hebben, adviseren wij een extra trapleuninghouder te monteren. Hierdoor wordt de totale aankoopprijs natuurlijk iets duurder.

Stalen trapleuning op maat kopen

Als je voor jezelf een antwoord hebt op alle bovenstaande punten, dan is de prijs van een trapleuning eenvoudig te berekenen in onze webshop, op de productpagina van het gewenste model trapleuning. Je trapleuningen worden netjes en stevig verpakt bij jou thuis bezorgd.

Trapleuning trends 2023

De woontrends voor 2023 zijn natuurlijk en organisch. We willen het thuis gezellig, warm en huiselijk maken. Dat vertaalt zich naar aardetinten, zachte materialen en ronde vormen. Wil je hierop inspelen met de keuze voor je trapleuningen? Dan ben je met een ronde trapleuning dit jaar helemaal on trend. Een ronde RVS trapleuning heeft een neutrale en tijdloze uitstraling. Hierdoor hoef je je trapleuning niet volgend jaar al te vervangen als de trend verandert. RVS gaat prachtig op in haar omgeving, of dat nou beigetinten of knalkleuren zijn. Met een RVS handleuning kun je dus jaren vooruit.

Ronde trapleuning - RVS Land

Wordt je trap in zijn geheel gerenoveerd? Vloerbedekking als trapbekleding is helemaal terug van weggeweest. Een hoogpolig tapijt in een natuurlijke kleur sluit perfect aan bij de trends voor 2023. Als je een stoffen bekleding niet ziet zitten, dan kun je ook gaan voor een warme houtsoort; minstens zo mooi, alleen net iets praktischer.