Het kiezen van een garderobestang of kapstok

Mat zwarte garderobestang - RVS Blog
Garderobestangen en kapstokken zijn vooral functionele gebruiksvoorwerpen, maar dienen er natuurlijk ook mooi uit te zien in je hal. Heb je al eens gedacht aan een RVS garderobestang? Deze is niet alleen praktisch, maar tevens een lust voor het oog!

Wanneer je thuis komt en je hal in loopt, is het fijn als je je jas direct netjes kunt ophangen in een stijlvolle garderobe. Elke hal heeft echter een verschillende indeling en niet iedere stang is geschikt voor elke situatie. Hieronder vind je diverse modellen RVS garderobe oplossingen voor elke hal inrichting én genoeg inspiratie om jouw entree aan te kleden met een moderne kapstok!

Rechte garderobestang

Een rechte RVS kledingroede wordt tussen twee muren gemonteerd en is uitermate geschikt voor montage in een nis. Dit is het meest strakke model dat je kunt kiezen. De meest gekozen uitvoering is de garderobestang met blinde wandbevestiging. De blinde muurflenzen zorgen voor een strakke montage waarbij er geen schroeven in zicht blijven. Een rechte garderobestang wordt voor jou op maat gemaakt, zodat je precies de lengte ontvangt die je nodig hebt.

In sommige gevallen dient de roede gemakkelijk gedemonteerd te kunnen worden. Denk hierbij aan situaties waar de stang voor een meterkast of voorraadkast gemonteerd wordt. Voor deze toepassing is een uitneembare garderobestang ideaal. De gebruikte muurflenzen zijn namelijk aan de bovenzijde open, waardoor de stang los in de muurflenzen ligt en gemakkelijk eruit te tillen is.

Wil je je hal voorzien van een meer stoere en industriële uitstraling, dan is de mat zwarte uitneembare garderobestang een goede keuze. Om het geheel helemaal af te maken, kun je jouw zwarte kapstok aanvullen met zwarte kledinghangers.

Garderobestangen in U-vorm en met hoek

Uiteraard zijn de garderobestangen ook in andere uitvoeringen leverbaar. Zo kun je kiezen voor een garderobestang in een U-vorm, deze kun je op elke gewenste plek tegen de muur monteren. Deze garderobe heeft een diepte van 30 cm en heeft hiermee de perfecte muurafstand voor standaard kledinghangers. 

Een andere mogelijkheid is een garderobe stang in een hoek. Deze is ideaal wanneer je de garderobe tegen een achterwand of plafond wil steunen.

Eindeloze mogelijkheden in RVS garderobestangen

  • Ben je op zoek naar een echte eyecatcher, dan is een RVS garderobestang met LED verlichting iets voor jou! Onze rechte garderobestangen met blinde wandmontage zijn namelijk ook leverbaar met een uitsparing voor een LED strip.
  • Wil je een rechte garderobe roede monteren, maar is de afstand van muur tot muur langer dan 2,5 meter? Dan kunnen wij een garderobestang met een staander leveren. Door de staander kan de stang een overspanning van maximaal 5 meter (!) aan.
  • Een RVS kapstok is pas compleet met RVS kleerhangers en/of S-haken. In ons assortiment vind je stijlvolle en hoogwaardige garderobe accessoires die perfect passen bij een RVS garderobestang.
  • Een RVS garderobestang is perfect aan te vullen met een RVS hoedenplank. De hoedenplank is ideaal voor het opbergen van tassen, sjaals, hoeden en winterkleding.