Het kiezen van een garderobestang

Garderobestangen - RVS Blog
Garderobestangen zijn vooral functionele gebruiksvoorwerpen, maar dienen er natuurlijk ook mooi uit te zien in je hal. Heb je al eens gedacht aan een RVS kledingroede? Deze is niet alleen praktisch, maar tevens een lust voor het oog!

Wanneer je thuis komt en je hal in loopt, is het fijn als je je jas direct netjes kunt ophangen in een stijlvolle garderobe. Elke hal heeft echter een verschillende indeling en niet iedere stang is geschikt voor elke situatie. Hieronder vind je diverse modellen garderobe oplossingen voor elke hal inrichting én genoeg inspiratie om jouw entree aan te kleden met een moderne kleding stang!

Rechte kledingroede

Een rechte kleding roede wordt tussen twee muren gemonteerd en is uitermate geschikt voor montage in een nis. Dit is het meest strakke model dat je kunt kiezen. De meest gekozen uitvoering is de RVS garderobestang blind. Je kunt ook kiezen voor een kledingroede zwart van dit model. De blinde muurflenzen zorgen voor een strakke montage waarbij er geen schroeven in zicht blijven. Een rechte kledingstang wordt voor jou op maat gemaakt, zodat je precies de lengte ontvangt die je nodig hebt.

In sommige gevallen dient de roede gemakkelijk gedemonteerd te kunnen worden. Denk hierbij aan situaties waar de stang voor een meterkast of voorraadkast gemonteerd wordt. Voor deze toepassing is een uitneembare garderobestang ideaal. De gebruikte muurflenzen zijn namelijk aan de bovenzijde open, waardoor de stang los in de muurflenzen ligt en gemakkelijk eruit te tillen is. Ook deze kapstok stang is verkrijgbaar in RVS én zwart.

Kledingstang in U-vorm en met hoek

Uiteraard zijn de kledingstangen ook in andere uitvoeringen leverbaar. Zo kun je kiezen voor een kledingroede in een U-vorm, deze kun je op elke gewenste plek tegen de muur monteren. Deze garderobe heeft een diepte van 30 cm en heeft hiermee de perfecte muurafstand voor standaard kledinghangers. 

Een andere mogelijkheid is een garderobe stang in een hoek. Deze is ideaal wanneer je de garderobe tegen een achterwand of plafond wil steunen.

Eindeloze mogelijkheden in RVS garderobestangen

  • Wil je een rechte garderobe roede monteren, maar is de afstand van muur tot muur langer dan 2,5 meter? Dan kunnen wij een kledingroede met een verticale staander in het midden leveren. Door de staander kan de stang een overspanning van maximaal 5 meter (!) aan.
  • Een kapstok is pas compleet met RVS kledinghangers en/of S-haken. In ons assortiment vind je stijlvolle en hoogwaardige garderobe accessoires die perfect passen bij een RVS kapstok stang. En voor zwarte roedes zijn er natuurlijk zwarte kledinghangers.
  • Een RVS garderobestang is perfect aan te vullen met een RVS hoedenplank. De hoedenplank is ideaal voor het opbergen van tassen, sjaals, hoeden en winterkleding.