Voordelen van RVS vlaggenstokhouders

RVS Vlaggenstokhouders - RVSblog

RVS vlaggenstokhouders zijn populair vanwege hun duurzaamheid en de moderne, strakke uitstraling die ze aan een gebouw of woning geven. In deze blog leggen we je uit welke voordelen een RVS vlaggenstokhouder oplevert en hoe je deze kunt onderhouden.


Waarom kiezen voor een RVS vlaggenstokhouder?

Een RVS vlaggenstokhouder bevestig je aan de gevel om er een vlaggenstok in te kunnen plaatsen. Op deze manier wordt het mogelijk om de vlag uit te hangen. RVS vlaggenstokhouders zien er niet alleen mooi uit, ze hebben ook een hoop praktische voordelen:

RVS is duurzaam

RVS is een sterk en duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen corrosie en roest. Met minimaal onderhoud gaat een RVS vlaggenstokhouder lang mee en kan deze vele jaren worden gebruikt zonder tekenen van slijtage te vertonen. 

RVS is weerbestendig

Roestvrij staal is een uitstekend materiaal voor buitentoepassingen, doordat RVS van nature beter bestand is tegen corrosie en roest dan andere materialen. RVS vlaggenstokhouders zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw, hagel en wind. Hierdoor kan de vlaggenstokhouder het hele jaar door buiten hangen zonder te worden aangetast door het weer.

Eenvoudige installatie van RVS vlaggenstokhouder

RVS vlaggenstokhouders zijn gemakkelijk te installeren en vereisen geen speciaal gereedschap. Alles wat je nodig hebt zit vrijwel altijd standaard in een gereedschapskist. Hierdoor kan de vlaggenstokhouder snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd. Houd er wel rekening mee dat je RVS schroeven gebruikt voor het monteren van de houder. Als je stalen schroeven gebruikt, zal dit voor roestvorming zorgen.

Vlaggenstokhouder RVS geschikt voor vele toepassingen

Bij woonhuizen worden RVS vlaggenstokhouders vaak gebruikt om nationale vlaggen of thema vlaggen te laten wapperen. Maar ze kunnen ook worden gebruikt op bedrijfspanden. Bedrijven gebruiken namelijk vaak vlaggen om hun logo of merk te promoten.

Onderhoud van RVS vlaggenstokhouders

Hoewel RVS vlaggenstokhouders relatief weinig onderhoud nodig hebben, betekent dit natuurlijk niet dat ze géén onderhoud nodig hebben. Om de levensduur van RVS vlaggenstokhouders te verlengen is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden. Hieronder vind je enkele stappen om RVS vlaggenstokhouders goed te onderhouden:

  • Reinigen: Maak de vlaggenstokhouder regelmatig schoon met een sopje met lauwwarm water om vuil en aanslag te verwijderen. Gebruik een zachte doek of spons om de houder te reinigen en vermijd het gebruik van schuurmiddelen of staalborstels.
  • Bescherming tegen krassen: Voorkom krassen op de RVS vlaggenstokhouder door op de juiste manier te reinigen en scherpe voorwerpen en gereedschap uit de buurt te houden.
  • Roestvorming: Hoewel RVS van nature bestand is tegen roest, kan roestvorming wel degelijk optreden in de vorm van vliegroest. Vliegroest ontstaat als er vervuiling of beschadigingen op de RVS vlaggenstokhouder terecht komen die gaan roesten, of als de houder in contact komt met andere metalen die wel roesten. Inspecteer de vlaggenstokhouder regelmatig op eventuele beschadigingen om deze direct te kunnen herstellen.
  • Bevestiging: Controleer regelmatig of de RVS vlaggenstokhouder nog stevig vastzit en dat de bevestiging niet los zit. Zo voorkom je dat de houder losraakt en schade veroorzaakt.

Wil je meer weten over het onderhoud van jouw RVS vlaggenstokhouder en producten die je hiervoor kunt gebruiken? Lees dan onze blog over het onderhoud van roestvrij staal